Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов шеф на РИОСВ - Шумен

Снимка: Личен архив, АБВ

Бившият кмет на Велики Преслав Димо Бодуров оглави РИОСВ - Шумен, съобщиха от екоинспекцията. Това е станало със заповед на министъра на околната среда и водите Асен Личев, считано от 7 юли 2021 година. 

Висшето си образование Димо Бодуров е завършил в Техническия университет в град Варна, а втората си магистърска степен - във Великотърновския университет. Той е бил кмет на Община Велики Преслав през периода от 2007 – 2011 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две села без вода

Без вода са шуменските села Панайот Волов и Белокопитово заради авария на довеждащия водопровод, съобщават от ВиК – Шумен.  Екипи на дружеството работят за решаването на проблема, но хората от двете населени места ще останат без водоснабдяване до отстраняване на аварията.

публикувано на 16.07.24 в 10:54

Доброволчеството е супер яко

Подновена е маркировката по туристическата флористична пътека. Инициативата е на доброволци по проект "Доброволчеството е СУПЕР ЯКО” с подкрепата на Природен парк "Шуменско плато”, съобщава БТА.  Моника Стефанова от Фондация "Подобри" каза, че маркировката е била избледняла или заличена. В инициативата са се включили около десетима младежи от Шумен..

публикувано на 16.07.24 в 09:00
Приют за бездомни животни във Велики Преслав

Среща за приюта за кучета

Среща за бъдещето на приюта за кучета във Велики Преслав организира местната администрация. Общественото обсъждане ще започне от 10:00 часа в зала "Тържествена" на общината.    Жителите на старата столица и селата Имренчево и Мостич е трябвало да дадат мнение къде да бъде изграден нов приют за безстопанствени животни.   Резултатите от анкетно..

публикувано на 16.07.24 в 08:36

Строги мерки срещу пожари

Обработката на пасища и балирането на сено и слама на територията на Шуменска област се забранява от 11:00 до 23:00 часа всеки ден, считано от днес до второ нареждане. Забраната е част от допълнителни мерки в Шуменско, разпоредени от областния управител Бейнур Ахмед   поради високата опасност от пожари.  В заповедта за разписани ангажиментите при..

публикувано на 16.07.24 в 08:19

АМ "Хемус" е отворена

Магистрала "Хемус" в района на варненското село Слънчево е отворена, старият път за София също. Към този момент пожарът в района е потушен, както и в кв. "Владиславово" във Варна. Девет екипа на пожарната са работили на място. В овладяването на огнената стихия са се отзовали и доброволци.  В последните два дни беше спирано движението на..

публикувано на 16.07.24 в 08:12

"Възраждане": Вървим към избори

Покрай битката за втория мандат за съставяне на правителство след разцепването на ДПС се очертава да станем свидетели на какви ли не лупинги.  Днес представителите на "Възраждане" в Шумен депутатът Веселин Вешев и общинският съветник Ивайло Обретенов обявиха, че най-вероятно се върви към избори.  Тяхната пресконференция обаче не беше свързана само с..

публикувано на 15.07.24 в 16:26

Седем съветници в Консултативния съвет

След промени в правилника за работата на Общинския съвет в Шумен членовете на Консултативния съвет са вече само 7 - председателят на съвета и неговият заместник, както и председателите на регистрираните групи общински съветници - БСП, ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Кауза Шумен“ и „Възраждане“. Всички останали общински съветници могат да присъстват на..

публикувано на 15.07.24 в 15:42