Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без инциденти и нарушения

Снимка: БГНЕС

Изборният ден в Силистренско е започнал нормално, съобщиха от РИК в Силистра.

Право на глас имат 116 147 души, които ще гласуват в 221 стационарни и 9 мобилни секции. В една от секциите има проблем с машината за гласуване. Съставен е констативен протокол и се чака решение на ЦИК за гласуване с хартиени бюлетини. 

От Областната дирекция на МВР също съобщават, Предизборният ден е започнал нормално без инциденти и нарушения, които биха повлияли за провеждането на изборите.  Оперативен щаб, ръководен от директора на ОД на МВР старши комисар Мартин Недялков, координира силите и средствата на дирекцията и осъществява взаимодействие с институциите, имащи отношение към изборния процес.

За гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти да упражнят правото си на глас, служители на звената на сектор „Български документи за самоличност” в Силистра, Дулово и Тутракан ще работят и днес от 08.30 часа до 19.30 часа и ще издават удостоверения за гласуване.

 Сигнали за престъпления или нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на  изборния процес, могат да се подават на тел.112, както и на денонощната открита линия в Министерството на вътрешните работи.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Градят канал в "Сребърна"

Първата копка за изграждането на канал в резервата „Сребърна“ ще бъде направена днес, съобщиха от РИОСВ – Русе и Силистренската община. Каналът ще служи за подобряване на качеството на местообитанията на защитени водолюбиви видове във влажната зона в ПР "Сребърна". Стойността на проекта е над 8 милиона и 530 хиляди лева. Каналът  ще е..

публикувано на 21.10.21 в 09:07

Засилен трафик

Расте броят на тежкотоварните камиони, които преминават през фериботния терминал Силистра – Кълъраш. Справка за последната седмица показва, че в двете посоки са преминали 970 ТИР-а. Използвайки фериботната връзка, в България са влезли 480, а са излезли 490 тежкотоварни автомобила. Това се случва за първи път, откакто фериботът заработи на 14..

публикувано на 20.10.21 в 15:44

Профилактика на предавател

На 19 октомври, поради планова годишна профилактика от 9 до 17 часа, предавателят за Силистра на честота 90.3 MHz няма да излъчва програмата на Радио Шумен. Може да ни слушате на честота 87.6 MHz или онлайн.

публикувано на 18.10.21 в 15:14
Велоалея в Търговище

Не паркирайте на велоалеите

Хоризонтална маркировка ще се поставя от днес на велоалеите, които се изграждат по булевард „Македония“ в Силистра. Поради тази причина от Общината призовават гражданите да не паркират автомобилите си в района, за да не пречат на дейностите. Велоалеите са в рамките на проекта „Екологично чист транспорт в трансграничната зона Наводари –..

публикувано на 18.10.21 в 10:01

Девет класа на онлайн обучение

В Силистренска област на обучение от разстояние в електронна среда са 9 паралелки от общо 493 в дневна форма на обучение, съобщават от Регионалното управление на образованието. Причината е карантиниране на учениците след установен положителен тест на съученик. В тези паралелки се обучават 244 ученици от общо 9346 ученици в областта от..

публикувано на 15.10.21 в 15:09
Църквата

Храмов празник на руската църква

Храмовият празник на църквата си "Покров на Пресвета Богородица" отбелязаха живеещите в силистренското село Татарица етнически руснаци. Това съобщиха от кметството в с. Айдемир, в чийто състав е Татарица.  Отслужен е и молебен за здраве срещу пандемията.  Църквата "Покров на Пресвета Богородица" в селото е строена през 1750 година и няма..

публикувано на 14.10.21 в 15:46
Районен съд - Тутракан

Ден на отворените врати

Ден на отворените врати организира Районният съд в Тутракан. Денят е под наслов „Открито за съдебната власт“ и ще се проведе от 10 до 16  ч., съобщиха от пресцентъра на Силистренския окръжен съд. Всички посетители ще имат възможност да се запознаят с организацията на работа на съда, с работата и функциите на съдебните служби и ще могат да..

публикувано на 14.10.21 в 11:30