Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима на съд за убийство

Снимка: pixabay.com

Извършителите на грабеж, придружен с тежка телесна повреда, довела до смъртта на чужд гражданин, бяха предадени на съда от Окръжната прокуратура във Варна. Двама

На 8 август миналата година тялото на 35-годишен австрийски гражданин беше намерено в хотелска стая във Варна. След извършена аутопсия бе установено, че смъртта на младия мъж е причинена от предозиране с различни видове наркотици в комбинация с рискови лекарства. От вещите на починалия са липсвали документите, таблет, телефон и часовник.

Предстои делото срещу предадените на съда да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, тримата могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото им.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща за родители

Общинското училище за родители ще проведе днес трета среща с русенци, които искат да научат как да подобрят грижата за децата си.  Безплатните лекции започват от 10:00 ч. в зала „Култура“ на ул. „Цариброд“ 3. В тях участват д-р Татяна Итова, неонатолог и Антонина Михнева, старша акушерка в университетската болница „Медика". Д-р Итова ще обясни на..

публикувано на 12.09.24 в 09:01

Проверки за фантомни регистрации

До 16 септември ще стане ясно дали има фрапиращи случаи на регистрации на хора на един и същ адрес за вота на 27 октомври в региона. Това обяви областният управител на Русенска област Драгомир Драганов по време на среща с държавните институции, които обезпечават изборния процес.  По думите му, се очаква ниска избирателна активност, заради което е..

публикувано на 12.09.24 в 08:45

Нов ректор на Русенския университет

Проф. д-р инж. Генчо Попов е временно изпълняващ длъжността ректор на Русенския университет. Той е досегашен зам.-ректор по учебната работа. Назначен е от министъра на на образованието и науката Галин Цоков. Проф. Попов ще управлява висшето училище не повече от шест месеца, като в рамките на този период ще трябва да се проведе частичен избор за..

публикувано на 11.09.24 в 10:03

Среща за изборите

Подготовката за провеждането на извънредните парламентарни избори на 27 октомври ще обсъди днес областният управител на Русе Драгомир Драганов на среща с отговорните ресорни институции, съобщиха от Областната администрация на града.  „Подобна инициатива е от първостепенно значение за осигуряването на честен и прозрачен вот, така че гражданите на..

публикувано на 11.09.24 в 09:12

Изложба в библиотеката

В Библиотечко гостува Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе с изложба от най-хубавите творби в областния етап на националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”– 2024. То ще продължи до 30 септември. Творбите са на ученици от 10 общообразователни училища в Русенска област.  Целта на конкурса е със..

публикувано на 11.09.24 в 08:54

Затлачени реки плашат с потопи

Всички язовири в Русенско са в добро експлоатационно състояние и до момента не е констатирано изграждането на незаконни строежи и съоръжения, които да затрудняват нормалното им функциониране, съобщават от общинската администрация. Това показват проверките на сформираната за целта междуведомствена комисия от областния управител Драгомир Драганов...

публикувано на 10.09.24 в 14:47

Златна монета в Червен

Златна монета (перпера) на никейския император Йоан ІІІ Дука Ватаци (1222 – 1254) е сред първите находки, открити по време на започналата археологическа кампания в Червен, Русенско.  Находката е намерена в южното подножие на Междинната крепостна стена в западната част на средновековния град. Монетата добавя нови аспекти към познанията и вече..

публикувано на 10.09.24 в 11:53