Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благоустрояват кварталите

4
Снимка: Община Русе

Детски и фитнес площадки, ново осветление и асфалтирани междублокови алеи са изградени до момента в кварталите на Русе. Продължава работата на местната администрация за подобряване условията на жилищната среда в русенските квартали. От началото на годината Община Русе е вложила собствени средства в изграждането на 7 нови детски площадки.

В бюджета на Община Русе за тази година е предвидено да започне и благоустрояване на прилежащите пространства около жилищни блокове в кварталите "Дружба 1" и "Дружба 2".

Предвидено е изграждане на безопасни тротоари с велоалеи по бул. "Васил Левски" от ул. "Даме Груев" до бул. "Гоце Делчев".

Предстои разширяване на паркингите между бл. „Скопие“, бл. „Ниш“ и ул. „Доростол“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди левове на сметището

20 хиляди лева за 10 дни са загубили русенци, хвърляйки отпадъци извън контейнерите. Това заяви пред медиите днес кметът Пенчо Милков на среща с медиите днес. По думите му през тази година отчисленията към държавата за всеки тон депонирани отпадъци е 82 лв. Така само за 10 дни са похарчени близо 20 хил. лв., тъй като битовите отпадъци, струпани..

публикувано на 16.09.21 в 14:33

Осъдиха водач за подкуп

След съкратено производство Окръжният съд в Русе призна полски гражданин за виновен, че пиян е управлявал автомобил и че дал 10 евро подкуп на полицаи. На 1 септември 36-годишният поляк, управлявайки влекач „Скания“ с ремарке, навлязъл в кръгово кръстовище в Русе, като товарният автомобил се качил в тревните площи. Водачът е конвоиран до..

публикувано на 15.09.21 в 12:32
детски книги

Стара хартия за нова книга

Националната инициатива „Стара хартия за нова книга“ ще се проведе за шести път в Русе. На 26 септември на пл. „Свобода“ пред хотел „Дунав“ между 10,00 и 13,00 ч. всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника...

публикувано на 14.09.21 в 15:08
Детска градина

Закриха детска градина

Влошеното финансово състояние и липсата на деца наложиха общинските съветници да гласуват днес за закриването на Детска градина „Ралица“ в Русе.   Проблемът с учебното заведение е констатиран с писмо от предходното ръководство на Община Русе още през 2015 г.,  но с липсата на действия за разрешаването му приемът на деца, а с това и финансовите..

публикувано на 13.09.21 в 16:43

Продават общински жилища

Русенци, които живеят в общинско жилище, вече ще могат да подадат заявление за закупуването му. Това решиха днес общинските съветници в Русе. Според промени в Наредба 6, ежегодно ще се приема списък с жилища за продан, като общият им брой не може да надвишава 3% от целия общинския фонд. За да закупи общинско жилище, наемателят трябва да..

публикувано на 13.09.21 в 13:56

Вдигат нов пазар

Нов покрит пазар да бъде изграден в Русе, гласува на днешното заседание Общинският съвет. Предвидено е обектът да има метална конструкция, облечена със сандвич панели, двускатен покрив и автоматични врати. Изграждането на новия покрит пазар за плодове и зеленчуци на съществуващия пазар „Сан Стефано“ е заложено в програмата за развитие..

публикувано на 13.09.21 в 10:41

Обсъдиха изграждането на нов буферен паркинг

Предвиждат още 40 дка на територията на свободната зона в Русе за нов паркинг. Изграждането на нов буферен паркинг, който ще реши проблема с тапите от тежкотоварни автомобили на гранично контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при Русе, бе обсъдено между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на „Свободна зона –..

публикувано на 12.09.21 в 14:58