Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонтират читалища

Търговище
Снимка: Радио Шумен

30 хил. лв. отпуска Община Търговище за ремонти на читалищата. Това съобщи кметът д-р Дарин Димитров по време на виртуалната си приемна днес.

За сградите в селата Ловец и Момино, както и за читалището в Търговище са отделени по 10 хил. лв. Средствата за читалището в областния град са вложени в ремонт на покрива на концертната зала, където през 2020 г. имаше пожар. В началото на август трябва да започне обновяването и на самата зала. Там ще се реновира таванът, ще се премахват дървените плоскости от стените и ще се изгражда нова сцена. Ремонтите се правят със средствата от застраховката на читалището, от читалищното настоятелство и отпуснатите средства от общинския бюджет, уточни Дарин Димитров.

В село Ловец се изгражда канализация и се обновяват санитарните помещения. Предвиден е и ремонт на покрива. В село Момино също е планиран ремонт на покрива. Ще бъдат пребоядисани и всички помещения в читалищната сграда.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стягат секциите за изборите

105 избирателни секции за изборите за президент, вицепрезидент и народни представители на 14 ноември са образувани в община Търговище. Една от тях ще е подвижна. 47 са секциите, в които ще се гласува в града и кварталите "Въбел" и "Бряг". В малките населени места от общината те са 56. В селата Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Руец ще..

публикувано на 24.09.21 в 12:04

Приходите на Търговище

Над 60% е изпълнението на приходната част на бюджета на община Търговище за първото шестмесечие. Това сочи анализът на Дирекция „Бюджет, финанси, местни данъци и такси“, който ще бъде представен пред Общинския съвет на заседанието през септември. Традиционно основната част от местните приходи са от местните данъци и такси. За сравнение,..

публикувано на 23.09.21 в 10:48
Център за подкрепа на жертви на домашно насилие

Подкрепа за жертви на насилие

Наръчник за професионалисти, които работят с жертви на домашно насилие, подготви „Асоциация НАЯ. Изданието е електронно и е изготвено в рамките на проект „Нова линия срещу домашното насилие”. То се базира на национално проучване за опита и добрите практики в помощта за жертви на домашно насилие в условията на COVID-19. В него участваха..

публикувано на 21.09.21 в 14:39

Ограничение на движението

Участък от пътя между Търговище и Омуртаг е временно затворен от 10.30 ч. днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Търговище. Причината е извършването на ремонтни дейности по платното. Заради ограничението са въведени обходни маршрути. Пътуващите в посока София могат да използват околовръстния път край Търговище през селата..

публикувано на 17.09.21 в 12:18

Задържаха двама иманяри

Нерегистрирани антични археологически обекти са иззети от домовете на двама мъже от Опака и от Попово, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. При полицейско претърсване от домовете на двамата мъже са иззети монети, метални орнаменти, върхове на стрели, метални сечива, халка и квадратен детайл от неустановени към момента метали. Във..

публикувано на 17.09.21 в 11:38

Готови за първия учебен ден

Училищата и детските градини в община Търговище са готови за започване на новата учебна година в условията на пандемия, съобщават от общинската администрация. В училищата са приключени планираните ремонти. Най-мащабни са те в Трето основно училище ”Петко Р. Славейков”, във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ и в Първо средно училище..

публикувано на 13.09.21 в 13:10

Извън тъмночервената зона

Област Търговище излезе от тъмночервената зона за заболеваемост от COVID-19. В областта има регистрирани 496,8 заразени лица на 100 000 души население за последните 14 дни. Това позволява на областта да излезе от тъмночервената зона за заболеваемост от COVID-19 и сега е в червената зона. В нея, освен област Търговище, са още 20 области в..

публикувано на 10.09.21 в 15:56