Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дарения за Белодробната болница

Белодробна болница - Русе
Снимка: sbalpfz-gramatikov.com

Дарителска кампания за подмяна на легловата база в Белодробната болница в Русе беше обявена днес. Инициативата е на хуманитарните клубове в града, които търсят подкрепа от съмишленици в страната и чужбина. 

50 специализирани болнични легла и допълнително оборудване за медицинско обслужване и удобство на пациентите ще бъдат купени и доставени в здравното заведение. То е една от трите болници, които успешно се справят в битката с COVID-19.

Сградата на Белодробната болница е построена през 1932 г. и последната подмяна на леглата за пациентите е била преди 50 години от тогавашната фабрика “Тръбна мебел”, каза управителят на лечебното заведение д-р Светослав Дачев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Юристите се дипломираха

123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха дипломите си днес. Отличниците са 12, като с най-висок успех 5.97 е Драгомир Тонев. Сред официалните гости на церемонията бяха заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и председателят на Общинския съвет Иво Пзарджиев...

публикувано на 25.09.21 в 14:47

Екоавтомобил за патронажа

2500 лв. годишно спестява на русенци екоавтомобилът, с който от Домашния социален патронаж доставят ежедневно храна на пенсионерите и хората с увреждания. Управителят на социалната услуга  Светлин Христов вече е отправил предложение за поетапна подмяна на целия автопарк, с което биха се спестили близо 20 000 лв. за гориво, 18 000 лв. за..

публикувано на 24.09.21 в 16:19

Чистят и мият града

5 нерегламентирани сметища са почистили служителите на Общинското предприятие „Паркстрой“ в Русе през август. От тази година дружеството започна да работи за обществената хигиена в града, която включва и ежедневно миене на основните улици и булеварди в града. Освен характерните за предприятието дейности като отглеждане на цветя, резитби..

публикувано на 24.09.21 в 11:37

Обновена пожарна с европари

Напълно обновената сграда на Първа районна служба на пожарната в Русе беше открита днес. Сградата бе основно ремонтирана и всички помещения в нея са цялостно преоборудвани, благодарение на съвместен проект с Румъния, като за българската страна неговата стойност бе малко над 2.1 милиона евро. Сградата отговаря на най-съвременните европейски..

публикувано на 23.09.21 в 14:53

Хлапета чупят лампи на светиня

Седемнадесет лампи, осветяващи Пантеона на възрожденците в Русе, са потрошени от вандали, съобщиха от Общината. В момента всички те са свалени, а местата на свързване са изолирани за безопасност. Правят се опити за ремонтиране и усилване на корпусите, след което те ще бъдат върнати на местата си. Преди три дни непълнолетни са заснети от..

публикувано на 23.09.21 в 11:24

Абсолвенти в тоги

81 абсолвенти получиха дипломите си от Русенския университет „Ангел Кънчев“ по време на тържествена церемония днес. 8 от тях са пълните отличници, останалите 73 са първенци на специалностите си. Шестима от пълните отличници са магистри, а двама - бакалаври. Имената на пълните отличници магистри са Галина Колева от специалност „Биологично..

публикувано на 23.09.21 в 11:05

Отбелязахме 113 г. Независимост

„Преди 113 години България се изкачи отново на международната политическа сцена и бе обявена за Царство равно с европейските, а нашият народ стана независим. ... Днес ние сме в едно семейство с тогавашните Велики сили..., но сме длъжни да преосмислим своята роля, ако наистина искаме да продължим възхода си на независим, горд и силен народ.“ Това каза..

публикувано на 22.09.21 в 13:29