Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Модернизират канализационната мрежа

Започна реконструкцията и модернизацията на канализационната мрежа на Шумен. Това съобщават от ВиК Шумен. По проекта се предвижда подмяна на съществуваща и изграждане на нова канализация на 13 самостоятелни подобекти.

Договорът, който беше подписан в началото на юли т.г.,  ще бъде завършен за 720 календарни дни. В него са включени дейности по изготвяне на инвестиционен проект и изпълнение на строителномонтажни работи – по изграждане на обектите, изпълнение на съпътстващи строителството мероприятия, проби, замервания.

„Изпълнението на този проект ще подобри значимо работата на канализационната система на града“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен. „След като бъдат направени предвидените по проекта инвестиции е планирана симулация на хидравличния модел на канализационната система на Шумен. Целта е да няма да има претоварени участъци от канализационната мрежа след изпълнение на предвидените в проекта мерки“, добави Панайотова.

Общата стойност е почти 4 милиона с ДДС.  

В рамките на проекта за реконструкция и моденизация на канализационната система на Шумен ще бъдат изпълнени:

Подмяна на съществуващ колектор с недостатъчен диаметър и проходимост ø200 по ул. „Ивайло” до включване в ул.”Съединение”.

Подмяна на колектор ø200 с ø 400 по ул. „Еделвайс” от ул. ”Ален мак” до ул.”Марица”, с недостатъчен диаметър и проходимост.

Изграждане на преливник за облекчаване на „Главен колектор V“  минаващ по  ул.„Шуменска комуна”  в кръстовището на бул.„Ришки проход” и ул.„Шуменска комуна” .

Подмяна на канализационен клон ø 350 с ø 500 по ул.„Съединение” от ул.”Битоля” до ул.”Добри Войников” и по ул.“Д.Войников“ с недостатъчен диаметър и проходимост.

Присъединяване на канализационен клон 83 от улД.Войников към главен клон І

Подмяна на канализационен клон ø200 с ø315 по ул. „Димитър Благоев” от бул. ”Славянски” до бул.”Симеон Велики” с недостатъчен диаметър и проходимост.

Подмяна на канализационен колектор III – десен бряг на р.Енчова ø 400 с ø 600 по ул. „Марица” от ул. ”Петър Парчевич” до ул.”Васил Друмев”

Подмяна на канализационен клон по ул.“Дедеагач“  до Главен клон І по ул.“Индустриална“

Изграждане на канализационен клон по ул.„Ген.Ганецки” до ул.”Раковска“ с ø 315.

Подмяна на канализационен клон ø200 с ø300 по ул.„Възрожденец” по ул.”Свобода” до ул.”Червени ескадрони“.

Канализация по ул.”Ален мак” от №70 до кръстовището с ул.”Алеко Константинов“ с ø400.

Канализационна Помпена Станция „ЗИЕНО“.

Подмяна на участък от битово-фекалната канализация по бул.“Мадара“ ø 315. Подмяната се налага поради запушване на канализацията от коренища на тополи в участък от 200м . Сега съществуващото положение този участък е отведен в прилежащата дъждовна канализация


ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението

Промяна на движението в Шумен ще има на 23 септември заради подрязване на клони и оформяне на короните на дърветата, съобщиха от общината. Затваря се за движение на превозни средства уличното платно по „Генерал Гурко“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Генерал Тотлебен“ за времето от 7.30 до 15.00 часа...

публикувано на 20.09.21 в 16:40

Американски дипломат в Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес със заместник-посланика на САЩ в България г-жа Андриа Брулет-Родригез. На срещата присъстваха зам.-кметовете по бюджет и финанси Татяна Костова, по икономическо развитие Росица Антонова, по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова и по строителство и екология Боян Тодоров...

публикувано на 20.09.21 в 16:32
Община Шумен

Минералната вода в Мараш - на сесия

Първото след лятната почивка заседание на Общинския съвет в Шумен ще е на 30 септември. В проекта за дневен ред са включени 39 точки. Това решиха единодушно днес членовете на консултативния съвет. Две от точките са свързани с приемането на наредба за условията и реда за издаването на разрешително за ползването на минералната вода в село..

публикувано на 20.09.21 в 15:42

Погват неправилно паркирани коли

Засилен контрол за начина на паркиране по бул. “Симеон Велики“ в Шумен започват екипи на пътна полиция в града. Ще се следи дали водачите паркират правилно - най-вдясно, успоредно на оста на пътя. До момента практиката показва, че водачите в повечето случаи спират косо и така се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. От днес..

публикувано на 20.09.21 в 15:22

Дете на 4 години с коронавирус

245 са новите случаи на коронавирус в област Шумен зa периода от 13 септември до 19 септември. Увеличението от миналата седмица е с 64 души, съобщават от РЗИ - Шумен. Момченце на 4 години от Мокреш е най-малкият заразен с коронавирус, а най-възрастният пациент е мъж на 87 години от Нови пазар...

публикувано на 20.09.21 в 12:53

"Зелени коридори" през седмицата

„Зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира днес, утре и в дните четвъртък и петък Регионалната здравна инспекция в Шумен. Желаещите могат да се имунизират в кабинета на „Цар Калоян“ № 1 и в Медицинския център „Свети Иван Рилски“ от 09:00 ч. до 16:00 ч.Имунизационният кабинет на „ДКЦ І - Шумен“ ще работи от 13:00 ч. до..

публикувано на 20.09.21 в 12:46

19 жертви за седмица

19 души с COVID-19 са починали през изминалата седмица в Многопрофилната болница в Шумен. Трима от тях са на възраст 37, 42 и 45 години, а останалите са над 52 години, съобщи д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Към момента в COVID  отделенията са настанени 150 пациенти, като 141 от тях са с положителни проби. В интензивното отделение..

публикувано на 20.09.21 в 12:27