Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дайте идеи за бъдещето на Европа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всеки европейски гражданин може да сподели идеи за промяна на Европа, да обсъжда идеите на другите, да организира проява или да се присъедини към такава, на специалната  многоезична цифрова платформа на конференцията за бъдещето на Европа.

Тя включва още децентрализирани прояви – онлайн и присъствени, европейски граждански панели, които ще обсъждат различни теми в четири панела, както и пленарни заседания.

Конференцията за бъдещето на Европа е уникална и навременна възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа.

Без значение откъде сте или с какво се занимавате — това е мястото, където можете да помислите какво бъдеще искате за Европейския съюз и да дадете своя принос за изграждането му. Европейският парламент, Съветът и Европейската комисия се ангажираха да се вслушат в мненията на европейците и да изпълнят препоръките им в рамките на областите си на компетентност. До пролетта на 2022 г. се очаква конференцията да изготви заключения и да формулира насоки за бъдещето на Европа.

Още по темата в рубриката „Рестартирай Европа: по-силна - за теб“  от Радослав Генчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В очакване на удари под кръста

Няма да има промени в посоката на новия служебен кабинет, прогнозира за Радио Шумен политологът доц. Иво Инджов, преподавател във Великотърновския университет. Според него, второто служебно правителство ще продължи политиката на осветяване на завладяването на държавата, което се случи при управлението на ГЕРБ. Политологът очерта и още две задачи..

публикувано на 16.09.21 в 13:15

Европа за рециклиране на техника

Електронните устройства и електрическото оборудване определят съвременния живот — от перални машини и прахосмукачки до смартфони и компютри, като е трудно да си представим живота си без тях. Но отпадъците, които генерират, се превръщат в пречка пред усилията на ЕС за намаляване на екологичния му отпечатък. Какво представляват електрическите и..

публикувано на 16.09.21 в 11:07

26 години Телевизия Шумен

Преди 26 години Шумен създава телевизия, нещо нечувано за онези първи демократични години когато медиите са брояха на пръсти. Със свое решение Общинският съвет дава зелена светлина на група ентусиасти да направят студио и да създадат програма. На 17 април 1995 г. се подписва споразумение между община Шумен и началника на Военното училище...

публикувано на 15.09.21 в 15:14

Какво свърши парламентът?

Днес е последният работен ден на 46-ото Народно събрание на България. Утре парламентът се разпуска с вече издаден указ на президента, а Румен Радев ще обяви състава на новото служебно правителство. Предсрочните парламентарни избори ще се проведат заедно с президентските, във формат 2 в 1. Какви са изводите от работата на депутатите, какво успяха..

публикувано на 15.09.21 в 14:06

Първият звънец би

Безспорно 15 септември остава един от най-емоционалните дни за българите. Първият учебен ден, който събира мечтите, очакванията, надеждите и вълненията в почти всяко семейство. Около 1300 седемгодишни деца чуха училищния звънец в училищата на Шуменска област днес и влязоха в класните стаи за новото си житейско начало. В същото време..

публикувано на 15.09.21 в 13:27

"Де е България" за старт на учебната година

Общобългарска инициатива „Да запеем заедно „Де е България“ организират от сдружението „Зазоряване“. Тя е посветена на откриването на учебната година, като организаторите призовават училищата в цялата страна да се включат в нея. До 30 септември те трябва да изпратят видеоклип с изпълнението на песента, обясни за Радио Шумен Румяна Драганова от..

публикувано на 14.09.21 в 10:20

Viva academia, viva profesores

Само първокурсници присъстваха на церемонията по откриване на новата учебна година в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Те ще са и единствените студенти, които ще учат присъствено. Защо сребърната олимпийска медалистка Антоанета Костадинова бе на празника, без да е първокурсничка? Каква специалност ще изучава световният шампион по..

публикувано на 13.09.21 в 13:38