Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нова услуга в детските градини

4
Снимка: Радо Стойков

Отпадат таксите за подготвителните групи в детските градини в селата от община Разград, а в града месечните суми за 5 и 6-годишните деца се намаляват с 40%. Това предложение на местната администрация беше одобрено от Общинския съвет с 23 гласа „за“ и по 3 „против“ и „въздържал се“.

Регламентира се и нова услуга, която дава възможност децата, които в края на май завършиха четвърта група и получат Удостоверение за задължително предучилищно образование, с което са записани в първи клас, да ползват детската градина в периода от 1 юни до 14 септември срещу такса от 65 лв. за първо дете в Разград и 55 лв. в селата, а за второ и следващо дете – съответно 55 и 45 лв.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа с ранена жена

50-годишна жена от Разград пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщават от разградската полиция. Катастрофата е станала около 14.10 часа на 16 септември на кръстовището между улиците „Сава Катрафилов“ и „Любен Каравелов“. Лек автомобил „Опел Астра“, движещ се в посока автогара Разград и управляван от 50-годишна жена от Русе, отнема..

публикувано на 17.09.21 в 09:17

Полицията в акция

Масови проверки за използване на мобилни телефони от шофьорите започва от днес Областната дирекция на МВР-Разград. Органите на реда напомнят, че една от основните причини за настъпване на пътни произшествия е разсейването на водача по време на шофиране, което най-често се дължи на използването на различни електронни устройства, основно..

публикувано на 16.09.21 в 10:40

Заловиха бракониери в резерват

Трима мъже са засечени на територията на резервата „Воден” през нощта на 14 септември, съобщават от разградската полиция. След сигнал от служители на ловното стопанство и предприети незабавни оперативно-издирвателни действия в село Дянково е спрян джип „Тойота”, с който тримата се придвижвали. В автомобила са открити ловна карабина, заглушител,..

публикувано на 15.09.21 в 11:35

Сътрудничество с Турция

Сериозен интерес към инвестиции в България и в частност в област Разград проявява турският бизнес. Това заяви посланикът на Република Турция в нашата страна Айлин Секизкьок, която пристигна днес на първото си посещение в региона. Първата среща в програмата й бе с областния управител Иван Борисов и неговия екип. Нейно превъзходителство отчете,..

публикувано на 14.09.21 в 14:54

Награди за млади художници

Победителите в областното ниво на международния конкурс „С очите си видях бедата” бяха наградени днес в базата на Аварийно-спасителния отряд в Разград. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. В 19-тото поред издание се включиха 120 рисунки, участвали в общинските етапи на конкурса от всички учебни заведения в Разградска област. По регламент..

публикувано на 14.09.21 в 12:39

Готови за старта

5843 ученици в община Разград утре започват училище.Това съобщават от Общината. 4451 учат в общински училища, а 1392 – в държавни. В професионалните и профилирани гимназии, които са 8 на брой, учат 2667 ученици. Възпитаниците на петте основни училища в Разград, СУ ”Христо Ботев” и Спортното училище са общо 2665, а на шестте училища в..

публикувано на 14.09.21 в 09:35

Книга от кмета

Подарък със специално послание от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев ще получат всичките 437 първокласници, които утре ще прекрачат за пръв път училищния праг в учебните заведения в Община Разград. Книжката „Приказки за първолака” ще ги чака на чина в първата им класна стая. Изданието включва приказки от учебното съдържание. Това са „Дядо и..

публикувано на 14.09.21 в 09:26