Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от Шумен без вода

Шуменският квартал „Еверест“ и вилната зона на града ще са без вода за час този следобед. Това съобщават от ВиК – Шумен.

Причината е монтаж на ел. апаратура в помпената станция „Хидрофор“. Спирането на подаването ще е от 14 ч. до 15 ч.

От ВиК - Шумен добавят още, че поради авария от 10.30 ч е спряно водоподаването на части от ул. „Г. Скобелев“ и ул. „Петър Берон“ до отстраняването на аварията.

Пак заради аварийни работи от 11.30 ч. е спряно водоподаването на ул. "Стара планина", ул. "Боровец", ул. "Тетово", ул. "Дунав", ул. "Подполковник Калитин" и ул. "Граф Игнатиев" до отстраняване на аварията. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Собственици на заведения с искания

Собственици на питейни заведения в Шумен се срещнаха днес с кмета Христо Христов. Те споделиха притесненията си, че през последните няколко години бизнесът им среща затруднения. Причините са демографската криза, намаляването на населението, „изместването“ на центъра от главната улица към други точки на града, вендинг автоматите с лесен достъп до..

публикувано на 17.04.24 в 16:13

Затягат мерките в птицефермите

Превантивни мерки срещу разпространението на инфлуенца по птиците приеха днес членовете на Областната епизоотична комисия в Шумен. Те са разпоредени със заповед на изпълнителния директор на Агенцията по храните заради констатираните десетки огнища в страната от началото на годината.  До 26 април по места трябва да проведат разяснителни кампании,..

публикувано на 17.04.24 в 15:20

Пазят реда във Венец

Работна среща за мерките, които да намалят риска от престъпления, се проведе между ръководството на областната дирекция на полицията в Шумен, кмета на община Венец Нехрибан Ахмедова, заместниците ѝ и секретаря на общината.  Целта на срещата беше запознаване с проблемите на местно ниво и обсъждане на мерките за разрешването им. Представени бяха..

публикувано на 17.04.24 в 14:09

Шуменски ученици с награди

Множество награди спечелиха от национално състезание ученици от шуменската Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“. Това съобщи за Радио Шумен Десислава Божинова, учител професионална подготовка по фризьорство в гимназията. За участие в Националното състезание за най-добър млад фризьор и..

публикувано на 17.04.24 в 13:40

8,6 милиона от данъци

Общо 318 548 лева са спестили до 15 април гражданите, които са платили местните си данъци за 2024 година, съобщават от община Шумен.  До края на април всеки, който внесе пълния размер на данък върху превозните средства, върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци, ползва 5% отстъпка.  От началото на годината до 15 април в бюджета на..

публикувано на 17.04.24 в 12:20

Гасиха пламнали контейнери

На четири сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен през последните 24 часа.  В следобедните часове вчера е потушен пожар в пластмасов контейнер за смет на ул. “Родопи“ в Шумен. Унищожени са три контейнера, пламъците са ликвидирани с помощта..

публикувано на 17.04.24 в 10:01

Двама с дрога в ареста

Двама са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщават от шуменската полиция.  Водач на лек автомобил "Мазда" е спрян за проверка в Нови пазар. Освен шофьора, в автомобила пътували 22-годишен мъж от Дългопол и 37-годишен мъж от Нови пазар.  При проверката у двамата пътници са намерени и иззети около един грам бяло вещество,..

публикувано на 17.04.24 в 09:49