Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лекари напускат болницата

Снимка: Радио Шумен

Шуменската болница понесе огромна тежест по време на третата вълна на коронавируса. Имаше момент, в който броят на COVID болните, настанени за лечение, достигна близо 300 души.

Сега лечебното заведение е подготвено за евентуална четвърта вълна на коронавирусната инфекция, но липсата на персонал е огромен проблем, заяви директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. Той допълни, че заради пандемията разходите на болницата са много по-големи.

"Наблюдава се едно изтичане на кадри от нашето лечебно заведение към други лечебни заведения, което е обяснимо, тъй като всеки служител търси по-лека работа. Медицинските кадри в болницата вече са амортизирани и изморени от спешната и тежка работа, която се налага да вършат, и която е донякъде недооценена от пациентите", посочи д-р Димитър Костов.

Към момента финансовото състояние на шуменската болница не е добро заради разходите по закупуване на предпазни материали и апаратура за лечение на COVID болни. Вече има подаден проект към Министерството на здравеопазването за реконструкция на сградата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разчистиха пътя до върха

Най-високата точка на шуменското плато вече е достъпна за посещение! В празничния ден членове на Ротари клуб Шумен, експерти от Дирекцията на природния парк “Шуменско плато” и доброволци разчистиха пътека до Търнов табия - най-високата точка на платото, която се намира на 502 м надморска височина. Поставени са указателни табели, които да насочват..

публикувано на 22.09.21 в 15:53

Зелени коридори в празничния ден

„ Зелен коридор“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира шуменската Регионална здравна инспекция и днес, на 22 септември. От 09:00 ч. до 14:00 ч. ще работи в Имунизационният кабинет на ул. „Цар Калоян“ № 1 в Шумен. До момента през кабинета са минал над 20 души, за да получат първа или втора доза ваксина, научи Радио Шумен. Имунизации се..

обновено на 22.09.21 в 13:22

Предизвикателството прието!

Десетки шуменци от различни възрасти, изкачиха днес стъпалата към паметник „Създатели на Българската държава“ и по този начин приеха предизвикателството, отправено от Регионалната еко инспекция в Шумен по повод Европейската седмица на мобилността. „Ходенето пеш е много важно за тонус и енергия. Движението определено ми помага, създава ми..

публикувано на 22.09.21 в 11:42

Катастрофа до Томбул джамия

Катастрофа затруднява движението в района на кръстовището до Томбул джамия в Шумен в посока "Гривица" до бензиностанцията. Това съобщи репортер на Радио Шумен от мястото на инцидента. По първоначални сведения, са катастрофирали лек автомобил "Нисан"  и джип "Мицубиши" с шуменска регистрация. Няма пострадали при инцидента. В колите са пътували само..

публикувано на 21.09.21 в 16:01
Народно читалище

Първото читалище празнува

Народното читалище „Добри Войников-1856“ в Шумен отбелязва своята 165-годишнина. Официален гост на тържеството ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова. На него ще присъства и председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. Честването ще се състои на 23 септември, четвъртък, в градинката пред читалището на площад „Възраждане“...

публикувано на 21.09.21 в 15:18

Спортен празник в училище

Със състезание по спортно ходене и екологична викторина отбелязват днес европейската седмица на мобилността учениците от СУ "Панайот Волов" в Шумен. „Придвижвайте се устойчиво. Бъдете здрави“ е тазгодишното мото, с което Европейската комисия призовава за участие гражданите. На 22 септември от РИОСВ - Шумен предизвикват шуменци да..

публикувано на 21.09.21 в 13:40

Дърва на същите цени

Над 48 000 кубика дърва за огрев са получили до момента хора от Североизточна България след направени заявки към кметствата по места. 7554 домакинства вече са снабдени с исканите количества, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Цените на дървата за огрев не се различават от миналогодишните. Между 46 и 49 лева е цената им от..

публикувано на 21.09.21 в 13:22