Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Насилие в Общинския съвет в Шумен

7
Снимка: Радио Шумен

Общинският съветник Добромир Драев си изпусна нервите по време на заседание на Общинския съвет в Шумен днес. Нападение и викове опорочиха общинската сесия, която в момента тече в зала "Проф. Венета Вичева". 

След като Драев се качи на сцената и крещя срещу общинския кмет Любомир Христов, слезе долу в залата и се отправи към бившия кмет и настоящ съветник Красимир Костов. След още викове последва и физическа атака срещу Костов, който беше съборен на седалката. Агресията бе предизвикана от твърдението на бившия кмет, че през годините скаутският клуб "Мадарски конник" е получил близо 100 000 лв. финансиране от Общината. Драев бе удържан от общински служители и съветници.

Преди саморазправата обаче кметът на Шумен Любомир Христов обясни, че Общината няма намерение да унищожи скаутския клуб, както се изрази Добромир Драев. Христов уточни, че те искат да помагат, а не да закриват.

В дискусията се включи и общинската съветничка Даниела Русева, която каза, че ако се вземе решение за финансиране на скаутския клуб, със същата сума трябва да се финансират и останалите НПО-та в Общината.

Драев, който е сред основателите на шуменския скаутски клуб, поиска 15 000 лева от общинския бюджет за издръжка на местната доброволческа организация. Тя е в тежко състояние заради пандемията, твърди той.

След емоционалната дискусия, при която се стигна до викове, бой и обиди, заседанието бе спряно за 10 минути.

Репортер на Радио Шумен съобщи, че преди минути Драев извика полиция в отговор на реплика на Костов, че бил дрогиран и пиян. Председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова го помоли да напусни залата, което той направи.

В крайна сметка предложението за финансиране на скаутите не срещна подкрепа. "За" гласуваха 17 общински съветници, но и толкова се въздържаха. Против са 6.

„Аз се извинявам като човек, който е предложил г-н Драев в листите. Тъй като той не благоволи да се извини на никого. Нямаше доблестта да го направи, затова искам аз да се извиня за това, че съм го предложила. И както съм го предложила, искам да го призова да си подаде оставката от Общинския съвет. Не може ние да берем срама на такива общински съветници“, обяви по-късно Даниела Русева.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив - Радио Шумен

Ден без загинали на пътя

Областната дирекция на МВР в Шумен продължава дейностите във второто издание на Дни на безопасността на ROADPOL в периода 16 – 22 септември 2021 г., като се присъединява към Европейската седмица на мобилността. Фокусът за ден без загинали при пътни инциденти през 2021 г. е днес -  21 септември. Областната дирекция е партньор на съвместна..

публикувано на 21.09.21 в 08:50

Промяна в движението

Промяна на движението в Шумен ще има на 23 септември заради подрязване на клони и оформяне на короните на дърветата, съобщиха от общината. Затваря се за движение на превозни средства уличното платно по „Генерал Гурко“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Генерал Тотлебен“ за времето от 7.30 до 15.00 часа...

публикувано на 20.09.21 в 16:40

Американски дипломат в Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес със заместник-посланика на САЩ в България г-жа Андриа Брулет-Родригез. На срещата присъстваха зам.-кметовете по бюджет и финанси Татяна Костова, по икономическо развитие Росица Антонова, по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова и по строителство и екология Боян Тодоров...

публикувано на 20.09.21 в 16:32
Община Шумен

Минералната вода в Мараш - на сесия

Първото след лятната почивка заседание на Общинския съвет в Шумен ще е на 30 септември. В проекта за дневен ред са включени 39 точки. Това решиха единодушно днес членовете на консултативния съвет. Две от точките са свързани с приемането на наредба за условията и реда за издаването на разрешително за ползването на минералната вода в село..

публикувано на 20.09.21 в 15:42

Погват неправилно паркирани коли

Засилен контрол за начина на паркиране по бул. “Симеон Велики“ в Шумен започват екипи на пътна полиция в града. Ще се следи дали водачите паркират правилно - най-вдясно, успоредно на оста на пътя. До момента практиката показва, че водачите в повечето случаи спират косо и така се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. От днес..

публикувано на 20.09.21 в 15:22

Дете на 4 години с коронавирус

245 са новите случаи на коронавирус в област Шумен зa периода от 13 септември до 19 септември. Увеличението от миналата седмица е с 64 души, съобщават от РЗИ - Шумен. Момченце на 4 години от Мокреш е най-малкият заразен с коронавирус, а най-възрастният пациент е мъж на 87 години от Нови пазар...

публикувано на 20.09.21 в 12:53

"Зелени коридори" през седмицата

„Зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира днес, утре и в дните четвъртък и петък Регионалната здравна инспекция в Шумен. Желаещите могат да се имунизират в кабинета на „Цар Калоян“ № 1 и в Медицинския център „Свети Иван Рилски“ от 09:00 ч. до 16:00 ч.Имунизационният кабинет на „ДКЦ І - Шумен“ ще работи от 13:00 ч. до..

публикувано на 20.09.21 в 12:46