Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонт на зала „Плиска“

3
Спортна зала "Плиска"
Снимка: Община Шумен

През следващата седмица започва реконструкцията на голямата зала за волейбол, хандбал и баскетбол в спортния комплекс „Плиска“ в Шумен. Ремонтът се финансира от Министерството на младежта и спорта след спечелена обществена поръчка на стойност 557 349 лева. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Делта Инвестмънт Билд“ ЕООД, а срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

Дейностите включват подмяна на дограмата, подовата настилка и радиаторите в залата. Ще се извършат кърпежи по вътрешната мазилка, стъргане на подкожушена боя, грундиране и боядисване на стените. Ще бъде положена нова подова настилка. Ще се възстанови и външната обрушена мазилка по сградата, ще бъде монтирана фасадна топлоизолация и нова фасадна дограма. Ще се поставят улуци и водосточни тръби. Предвижда се да бъде изградена и нова електроинсталация, която ще отговаря на всички изисквания за безопасност.

Община Шумен кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта за довършване на ремонта на голямата зала в комплекса. През последните няколко години със средства от общинския бюджет залата беше газифицирана, подменени бяха осветителните тела, беше извършен и ремонт на покрива.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа до Томбул джамия

Катастрофа затруднява движението в района на кръстовището до Томбул джамия в Шумен в посока "Гривица" до бензиностанцията. Това съобщи репортер на Радио Шумен от мястото на инцидента. По първоначални сведения, са катастрофирали лек автомобил "Нисан"  и джип "Мицубиши" с шуменска регистрация. Няма пострадали при инцидента. В колите са пътували само..

публикувано на 21.09.21 в 16:01
Народно читалище

Първото читалище празнува

Народното читалище „Добри Войников-1856“ в Шумен отбелязва своята 165-годишнина. Официален гост на тържеството ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова. На него ще присъства и председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. Честването ще се състои на 23 септември, четвъртък, в градинката пред читалището на площад „Възраждане“...

публикувано на 21.09.21 в 15:18

Спортен празник в училище

Със състезание по спортно ходене и екологична викторина отбелязват днес европейската седмица на мобилността учениците от СУ "Панайот Волов" в Шумен. „Придвижвайте се устойчиво. Бъдете здрави“ е тазгодишното мото, с което Европейската комисия призовава за участие гражданите. На 22 септември от РИОСВ - Шумен предизвикват шуменци да..

публикувано на 21.09.21 в 13:40

Дърва на същите цени

Над 48 000 кубика дърва за огрев са получили до момента хора от Североизточна България след направени заявки към кметствата по места. 7554 домакинства вече са снабдени с исканите количества, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Цените на дървата за огрев не се различават от миналогодишните. Между 46 и 49 лева е цената им от..

публикувано на 21.09.21 в 13:22
Центърът в Шумен

Вдигат център за интеграция

Нов проект за интеграция на уязвими групи започва в община Шумен. Ще бъдат създадени център за работа с общността и клубове за деца и родители. Те ще предлагат занимания за ученици, застрашени от отпадане. Педагози ще работят за допълване на знанията им по български език, за развитие на умения за учене и за продължаване на образованието в гимназиален..

публикувано на 21.09.21 в 12:29

Награди от здравния министър

Общопрактикуващият лекар Али Осман Ахмед с практика във Върбишко и Медицински център „Свети Иван Рилски“ в Шумен са медикът и лечебното заведение в Шуменско, които са се справили най-добре с васкинирането срещу коронавируса. Днес те бяха наградени в сградата на Областната администрация заради проведената успешна кампания. 1476 от около 2000 пациенти..

публикувано на 21.09.21 в 12:04

Пиян без книжка по пладне

За пиян без книжка зад волана съобщават от шуменската полиция. На 20 септември около 15:30 часа полицейски служители от РУ - Велики Преслав извършили проверка на водач на лек автомобил Рено „Лагуна“ с шуменска регистрация. Това станало в село Имренчево. Зад волана на автомобила бил 46-годишен мъж от същото село. Не представил свидетелство за..

публикувано на 21.09.21 в 10:31