Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсиите - от 9 август

Снимка: Pixabay

Изплащането на пенсиите и добавките за следващия месец ще бъде в периода между 9 и 20 август. Това съобщават от Националния осигурителен институт.

За пореден месец към сумите ще бъде изплатена и еднократната добавка от 50 лева, която ще получат близо 2 080 000 българи, независимо от размера на техните пенсии.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва по предварително обявен график. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 август.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва регистрацията в ЦИК

Започва регистрацията на партиите и коалициите за участие в изборите на 27 октомври. Приемането на документи в Централната избирателна комисия е от 9.30 часа тази сутрин и ще продължи до 11 септември. От ДПС - Ново начало на Делян Пеевски са подали електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори 5 минути след полунощ. Това..

публикувано на 02.09.24 в 08:29

Слънчев понеделник

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи.  През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд.  Около и след обяд ще има повече..

публикувано на 02.09.24 в 07:42

Планово без ток на 2 септември

Разград В периода  02.09.2024 - 03.09.2024 от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Раковски, на абонатите захранени от ТП 2, намиращи се на улици: "Лудогорие", "П. Волов", "8-ми март", "В. Левски", "Юри Гагарин", "Вела Пеева", "Арда", "Хр. Ботев", "Кирил и Методи", "Индже войвода", "Бели Лом", "Дунав", "Г...

публикувано на 02.09.24 в 07:18

Шофьор бяга от полицаи

Неправоспособен и осъждан шофьор опита да избегне полицейска проверка, като заряза "Порше"-то си, но планът му не сработи. Около 16:20 часа в петък, близо до спортната зала в град Кубрат, служители на местното Районно управление подали сигнал със стоп-палка на шофиращ "Порше Кайен".  Вместо да спре плавно вдясно, водачът завил рязко наляво и стопирал..

публикувано на 01.09.24 в 10:39

Не се разбраха за РИК-Шумен

Политическите партии и коалиции в Шумен не постигнаха съгласие за секретар на РИК. В консултациите, които се проведоха днес участваха упълномощени представители на парламентарно представените партии.  Районната избирателна комисия в Шумен ще се състои от 13 членове, включително председател, до четирима заместник-председатели и секретар...

публикувано на 31.08.24 в 14:48

ЦИК ще определи РИК-Разград

Не беше постигнато споразумение на провелите се днес в Разград консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Така протоколът и всички необходими документи се изпращат в Централната избирателна комисия, която да се произнесе за състава на РИК Разград.  Съставът на РИК е от 13 членове -..

публикувано на 31.08.24 в 14:31

ЦИК ще избере РИК-Силистра

Участниците в провелите се днес консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия в Силистра постигнаха съгласие за председател, предложен от ГЕРБ-СДС, както и за един зам.-председател, предложен от БСП. Изискването е Районната комисия да има най-много четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели. Представителите на..

публикувано на 31.08.24 в 14:24