Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четиримата "ало" измамници остават в ареста

Снимка: МВР, архив
По искане на Районната прокуратура в Шумен четиримата мъже, задържани за 72 часа за извършена от тях телефонна измама, остават в ареста. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми за това, че с цел да набавят за себе си имотна облага въвели в заблуждение две възрастни жени. Трима от задържаните са добре известни на органите на реда и са осъждани, един от тях е осъждан и за измама.

На 28 юли тази година обвиняемите успели да въведат в заблуждение по телефона две възрастни жени от село Веселиново, като ги убедили, че трябва да предоставят всичките си налични пари в помощ на полицията за залавянето на телефонни измамници. Потърпевшите събрали сумата от 1960 лева и я предали на непознат мъж. Малко след като взел парите непознатият, който изпълнявал ролята на „муле“, бил задържан. В село в област Велико Търново били задържани и другите трима мъже.

Районният съд във Велики Преслав уважи внесеното от Прокуратурата искане и наложи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо четиримата обвиняеми – „задържане под стража“. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Решават за кучешкия приют

Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет ще разгледат на днешното си заседание общинските съветници от Велики Преслав. Заседанието започва в 13.30 часа.  Докладната записка за закриване на приюта за бездомни кучета в града беше оттеглена миналата седмица заради недоволството на граждани. По думите на кмета Янко Йорданов, проблемът с..

публикувано на 19.03.24 в 08:13

платена публикация
Vivacom с неустоимо предложение в Шумен

Vivacom предлага специална оферта за жителите на Шумен – потребителите могат да получат иновативната ТВ платформа EON в комбинация със супер бърз интернет само за 1 лв. на месец за първите до 6 месеца с подарък приемник. Те имат достъп до уникално телевизионно изживяване с над 210 ТВ канала, най-голямата видеотека в България*, включваща каталозите HBO..

публикувано на 19.03.24 в 08:00
Фикрет Индже - вляво

Ключ на град Шумен за Фикрет Индже

Почетният гражданин на Шумен Фикрет Индже е номиниран за най-голямата награда Почетен знак "Ключ на град Шумен“. Предложението е внесено в Общинския съвет и ще бъде гласувано на предстоящата сесия на 28 март. Председателят на надзорния съвет на "Алкомет" АД ще бъде и първият носител.  Милка Гройс и Тодор Дачев са предложени да бъдат удостоени със..

публикувано на 18.03.24 в 15:23

Екоакция на платото

Акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени автомобилни гуми направиха служители на Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“. С техниката, с която разполага дирекцията, са събрани и извозени близо 70 гуми, като е създадено временно депо. То се намира в района на Шуменската крепост.  През следващите дни се очаква гумите да бъдат..

публикувано на 18.03.24 в 14:21

"Денят на совите" празнува

Днес вечерното контактно предаване на Радио Шумен „Денят на совите“ навършва 28 години от старта си в ефира на регионалната радиостанция. Това е едно от най-дълголетните предавания, което до днес има около 8000 издания и над 24 000 ефирни часа.  Всеки делничен ден от 21:00 часа до полунощ „Денят на совите“ поставя 2 теми за диалог със слушателите –..

публикувано на 18.03.24 в 12:51

Памет за Дравската епопея

С военен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци бяха отбелязани 79 години от Дравската епопея. В церемонията, която се проведе на площад „Кристал“, взеха участие представителни роти от Шуменския гарнизон и Градския духов оркестър „Михаил Биков“. Слово произнесе подп. Огнян Марков, началник на Военното..

публикувано на 18.03.24 в 12:26

Дрогиран върти волана

24-годишен шуменец бил установен да шофира след употреба на канабис и амфетамин. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 18:00 часа в неделя на ул. "Университетска“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил "Форд Фокус“. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена била положителна на канабис и..

публикувано на 18.03.24 в 12:14