Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристическият сезон под въпрос

Снимка: Facebook /Visit Sunny Beach

„Сезонът за туризма у нас приключи на 29 юли, когато влезе в сила поредната заповед на служебния здравен министър". За това алармират туроператорите от Обединението „Бъдеще за туризма“.

Според нея, независимо от това дали притежават документ за отрицателен PCR тест, пристигащите от страни в „червена зона“ трябва да представят сертификат за ваксинация или бележка, че са преболедували. От Сдружението са изпратили писмо до здравния министър д-р Стойчо Кацаров и до министъра на туризма Стела Балтова с настояване заповедта незабавно да бъде преразгледана и редактирана. Това каза за Радио Шумен Павлина Русева, член на управителния съвет на съсловната организация.

„С последната си заповед здравният министър попари последните надежди на туроператорите, че ще успеят да намалят загубите си от ковид пандемията“, посочи тя. От Обединение „Бъдеще за туризма“ настояват да има предвидимост на подобни решения и те да бъдат съгласувани с туристическия бранш.

А главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви днес, че се намираме в началото на четвъртата вълна на коронавируса. След 48 часа се очаква да се бъде ограничен потокът от туристи и пътници от Монако, Франция и Исландия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП-ДБ готови да върнат мандата

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". "Няма да..

публикувано на 18.07.24 в 09:42

Планово без ток в четвъртък

Неотложни ремонти и профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна Бъгария и днес, на 18 юли, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разград ска област от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Просторно и с. Гецово,..

публикувано на 18.07.24 в 08:38

Почитаме Апостола

Отбелязваме 187 години от рождението на Васил Левски. В Русе церемонията започва от 8 ч. пред паметника на Апостола в Парка на възрожденците. Свещеници от Русенската света митрополия ще отслужат благодарствен молебен, а всички желаещи ще могат да поднесат венци и цветя в знак на признателност. Свое изпълнение ще представи и възпитаникът..

публикувано на 18.07.24 в 07:40

Жегите продължават

Между 20 и 26 градуса са измерените температури в 6 ч. тази сутрин в Североизточна България. Най-хладно е в Търговище, където термометърът е отбелязал 20 градуса, в Шумен – 22 градуса, в Разград – 24, в Силистра – 25, в Русе – 25 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 989 хектопаскала(колкото е средното за юли) и слабо ще се колебае,..

публикувано на 18.07.24 в 07:14

Температурни рекорди

Температурен рекорд е отчетен днес в Шумен – този следобед в града са измерени 38,6 градуса  или с 1 градус повече от досегашната най-висока стойност за 17 юли, отчетена през 2007 година.  Температурни рекорди имаше и в още три областни центъра – в Русе са измерени 40,6 градуса при 38,5 през 2001 година, в Силистра – 38,2 градуса при 37,6 през 2007..

публикувано на 17.07.24 в 16:07

Гореща телефонна линия

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да се подават сигнали за пожари.  Номерът – 02 901 1298, ще бъде на разположение денонощно, паралелно с единния телефон за спешни случаи 112 .  Сформираният от премиера Главчев оперативен щаб във връзка с пожарите също е мобилизиран, така че..

публикувано на 17.07.24 в 12:10

Още един депутат напусна ДПС

Хюсни Адем е поредният депутат, който напуска парламентарната група на ДПС, стана ясно в началото на днешното пленарно заседание на парламента, съобщава БНТ.  Хюсни Адем положи клетва като народен представител в края на юни на мястото на Филиз Хюсменова, чиито пълномощия бяха прекратени след подадена от нея оставка. Миналата седмица 17..

публикувано на 17.07.24 в 09:34