Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласове от протеста

| обновено на 20.08.21 в 17:21
Над 100 служители и работници на „Автомагистрали Черно море“ протестираха на пътния възел „Белокопитово“ край Шумен. Недоволството им е заради неизплатени средства за вече извършени ремонти.
Блокадата на главния път Шумен -Търговище продължи близо час. Заради протеста и блокадата в района на главния път Шумен -Търговище се образуваха на 5- километрови опашки от автомобили.
Според синдикалния лидер Петя Стоянова:
"До момента никой не се е свързал с нас като синдикална организация, нито с ръководството на дружеството, за да предложи конкретно решаване на поставените от нас въпроси. От медийни публикации разбираме, че за нас се търсят пари, а за някои други колеги парите са намерени, макар че тези колеги оглавяват списъка на фирмите, получили авансово средства, които бяха публикувани във вестник, а после бяха официално изнесени от Министерството на финансите".

Техническият ръководител в шуменския клон на „Автомагистрали Черно Море“ Асен Тодоров заяви: „Протестът ни не е политически" и добави:

"Слушаме, че служебното правителство излезе на пресконференция и каза, че всичко минава през актуализация на бюджета, ще чакаме догодина, по-догодина. Там са ги избрали, назначили с указ на президента, да може да решават проблеми, не да се крият, че са служебно правителство. Най-елементарното е да ни поканят на една среща, да седнем да разговаряме какво правим оттук насетне".

Припомняме, че заради протеста до 14:00 има временна организация на движението по главния път Варна – София. Водачите, които пътуват в посока столицата се пренасочват през етапната връзка, по Шумен – Велики Преслав и през Търговище. В обратната посока движението ще бъде насочено през Велики Преслав и Шумен. Пътуващите по направлението Русе – Варна имат обход през селата Струйно, Длъжко и Хитрино.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

176-годишно училище

176 години от своето създаване отбелязва днес СУ "Панайот Волов" в Шумен с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на героя в града. На площад "Оборище" възпитаниците на учебното заведение от група "Чик-чирик" и от 2.б клас изнесоха рецитал, посветен на патрона им Панайот Волов. В учебните стаи бяха представени ателиета на учениците, част от..

публикувано на 19.04.24 в 13:12

Ваят форми от глина в Шумен

Домакин на националното състезание „Най-добър млад керамик“ е шуменската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия.  Пет отбора от Русе, Шумен, Силистра, Елин Пелин и Нови пазар ще мерят творчески сили в събота, 20.04 във Военния клуб.  Състезанието започва от 9:00 ч. Темата е „Форми на комуникация“. Учениците ще работят с глина...

публикувано на 19.04.24 в 11:24

Временен мораториум на почетните знаци?

Предложенията за удостояване на бившия кмет Александър Узунов и на известния хирург акад. Дамян Дамянов с най-високото отличие на Община Шумен – почетния знак „Ключ на Шумен“, предизвикаха спорове на заседанието на постоянната комисия по култура в Общинския съвет.  Според председателя Венцислав Венков в статута има пропуски и несъвършенства, затова той..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Повече камери по селата

Работна среща за набелязване на мерки за подобряване на средата за сигурност се проведе днес в Каолиново. В разговорите участваха директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен ст. комисар Георги Гендов, кметът на община Каолиново Нида Ахмедов и неговите заместници.  Ст. комисар Гендов заяви, че пътната безопасност е сред важните приоритети на..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

Неучебен 2 май и в Шумен

Втори май ще бъде неучебен ден за училищата в община Шумен. Това съобщават от администрацията.  Кметът проф. Христо Христов е издал заповед, с която 2 май е обявен за неучебен и за неприсъствен. Така учениците от всички училища на територията на община Шумен ще бъдат във ваканция в дните от 1 до 6 май. Подобна заповед издадоха редица..

публикувано на 18.04.24 в 12:25
Снимката е илюстративна.

Внимание, извънгабаритен товар

Извънгабаритен товар ще мине през територията на област Шумен днес, информират от Областната дирекция на МВР. Минути след 10 ч. тежкотоварният автомобил ще бъде спосрещнат от екип на пътна полиция от област Разград и ще бъде съпроводен до област Бургас. Движението ще бъде затруднено поради ширината на превозвания товар – 6,80 м. Автомобилите ще бъдат..

публикувано на 18.04.24 в 09:27

Променят местата на три секции

131 секции са образувани в община Шумен със заповед на кмета Христо Христов във връзка с изборите за Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни. Спрямо предишните избори се променят местата на три от секциите, съобщават от администрацията. За осигуряване на оптимални условия за гласуване и недопускане на струпване на избиратели се..

публикувано на 18.04.24 в 09:14