Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стипендии за малки таланти

Снимка: Община Търговище

До 1 октомври, включително, е срокът за кандидатстване за отпускане на стипендии по Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от община Търговище. 20 000 лв. са заложени през тази година в бюджета на Общината за финансово стимулиране на талантливи деца.

Областите, за които може да се кандидатства, са образование, наука и техника, изкуство и култура и спорт. Финансовите стимули се присъждат като месечни, годишни или една годишна стипендия „Търговищко дарование”. Участва се с класирания от 1 до 3 място на международна олимпиада, конкурс или състезание или 1 място на национални такива. Финансовият стимул е в размер до 7 минимални работни заплати.

Кандидатите трябва да подадат заявление по образец в Центъра за административно обслужване на Общината и да приложат всички документи, удостоверяващи постиженията им. Комисията по стипендиите към Общинския съвет ще излезе с решение за разпределението в срок до 15 октомври.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Още ученици – на дистанционно обучение

Всички училища в община Попово преминават на обучение от разстояние в електронна среда от днес, 28 октомври. Мярката е в изпълнение на заповед на министъра на образованието и науката, поради достигната 14-дневна заболяемост над 750 новозаразени на 100 000 души население. По данни на Регионалното управление на образованието в Търговище, в..

публикувано на 28.10.21 в 07:27

Протестно шествие срещу ограничителните мерки

На протест призовават днес от Сдружението на Заведенията в България. Организацията е през социалните мрежи. Мотото на протеста е "Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!" Своето несъгласие с действията на здравните власти за ограничаване разпространението на коронавируса ще демонстрират днес в Търговище собственици на..

публикувано на 28.10.21 в 07:04

Пандемията оскъпи строежите

Заради пандемията и повишаващите се цени на строителните материали се бави изпълнението на част от проектите от капиталовата програма на Община Търговище. Това заяви кметът д-р Дарин Димитров по време на онлайн приемната си с граждани. Той коментира подробно проблемите около обществената поръчка за строеж на нова сграда на ДГ „Червената..

публикувано на 26.10.21 в 14:13

Планово без ток

Ремонти и профилактика на съоръженията ще има и днес (26 октомври) в Североизточна България. Поради тази причина предстоят спирания на електрозахранването. В Шуменска област от 9 ч. до 17 ч. ток няма да има в селата Калугерица и Памукчии. В Разградско от 8 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването в част от село Китанчево, от 8,30 ч. до..

публикувано на 26.10.21 в 06:43

Ваксини през почивните дни

Четири имунизационни кабинета ще работят през почивните дни в Търговищка област. Първият пункт е в Регионалната здравна инспекция. Ваксини ще се поставят и в Медицинския център „ВИП“, както и в болниците в Търговище и Омуртаг. Работното време на кабинета в РЗИ е от 9 до 13 ч. през двата почивни дни. Телефонът за записване е 0601/6 75 59 ...

публикувано на 22.10.21 в 16:33

Заловиха бежанци в борова гора

16 души са задържани на пътя Котел - Омуртаг. Те са на възраст от 10 до 20 години, нямат документи за самоличност и не говорят български език. Това съобщават от полицията в Търговище. Първоначалният сигнал е за двама необичайно изглеждащи мъже с раници на пътя преди разклона за село Станец. На място незабавно са изпратени полицейски екипи,..

публикувано на 22.10.21 в 10:54

Медали от Токио

Деца от Търговище спечелиха медали от международен арт конкурс в Токио. Това съобщават от Министерството от образованието и науката. Рисунките на българчетата са избрани сред над 7000 творби на участници от 36 държави. 12-годишният Димитър Димитров е носител на супер златен медал. Със златни отличия са 10-годишните Селин Шерифова и Кристина..

публикувано на 20.10.21 в 15:35