Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на онлайн среща

Д-р Дарин Димитров - кмет на Търговище
Снимка: Община Търговище

Младежи представиха идеи за привличане на младите хора в Търговище по време на онлайн среща с кмета на общината д-р Дарин Димитров. Сред предложенията са организиране на обучения в сферата на земеделието и екологичния начин на живот, дигитализация на администрацията, развитие на туризма, оказване на подкрепа за спорта и други.

Онлайн дискусията е част от проект по програма „Eразъм +“, свързан със задържането на младите хора в малките градове и населени места. В срещата участваха над 30 младежи между 18 до 29 години от Франция, Италия, Чехия, Турция и България.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Още ученици – на дистанционно обучение

Всички училища в община Попово преминават на обучение от разстояние в електронна среда от днес, 28 октомври. Мярката е в изпълнение на заповед на министъра на образованието и науката, поради достигната 14-дневна заболяемост над 750 новозаразени на 100 000 души население. По данни на Регионалното управление на образованието в Търговище, в..

публикувано на 28.10.21 в 07:27

Протестно шествие срещу ограничителните мерки

На протест призовават днес от Сдружението на Заведенията в България. Организацията е през социалните мрежи. Мотото на протеста е "Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!" Своето несъгласие с действията на здравните власти за ограничаване разпространението на коронавируса ще демонстрират днес в Търговище собственици на..

публикувано на 28.10.21 в 07:04

Пандемията оскъпи строежите

Заради пандемията и повишаващите се цени на строителните материали се бави изпълнението на част от проектите от капиталовата програма на Община Търговище. Това заяви кметът д-р Дарин Димитров по време на онлайн приемната си с граждани. Той коментира подробно проблемите около обществената поръчка за строеж на нова сграда на ДГ „Червената..

публикувано на 26.10.21 в 14:13

Планово без ток

Ремонти и профилактика на съоръженията ще има и днес (26 октомври) в Североизточна България. Поради тази причина предстоят спирания на електрозахранването. В Шуменска област от 9 ч. до 17 ч. ток няма да има в селата Калугерица и Памукчии. В Разградско от 8 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването в част от село Китанчево, от 8,30 ч. до..

публикувано на 26.10.21 в 06:43

Ваксини през почивните дни

Четири имунизационни кабинета ще работят през почивните дни в Търговищка област. Първият пункт е в Регионалната здравна инспекция. Ваксини ще се поставят и в Медицинския център „ВИП“, както и в болниците в Търговище и Омуртаг. Работното време на кабинета в РЗИ е от 9 до 13 ч. през двата почивни дни. Телефонът за записване е 0601/6 75 59 ...

публикувано на 22.10.21 в 16:33

Заловиха бежанци в борова гора

16 души са задържани на пътя Котел - Омуртаг. Те са на възраст от 10 до 20 години, нямат документи за самоличност и не говорят български език. Това съобщават от полицията в Търговище. Първоначалният сигнал е за двама необичайно изглеждащи мъже с раници на пътя преди разклона за село Станец. На място незабавно са изпратени полицейски екипи,..

публикувано на 22.10.21 в 10:54

Медали от Токио

Деца от Търговище спечелиха медали от международен арт конкурс в Токио. Това съобщават от Министерството от образованието и науката. Рисунките на българчетата са избрани сред над 7000 творби на участници от 36 държави. 12-годишният Димитър Димитров е носител на супер златен медал. Със златни отличия са 10-годишните Селин Шерифова и Кристина..

публикувано на 20.10.21 в 15:35