Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спрян ремонт на пътя

Снимка: Община Разград

Ремонтът на пътя в района на кубратското село Бисерци в момента е спрян. Причините за прекъсване на дейностите са технически, заяви областният управител на Разград Иван Борисов.

В края на юли жителите на кубратските села Бисерци, Божурово и Звънарци протестираха срещу лошото състояние на републиканския път в посока Тутракан, както и срещу разбитата настилка между самите населени места.

По думите на областния управител на Разград Иван Борисов, ремонтът на пътя в района на село Бисерци се очаква да бъде завършен до средата на октомври.

Чуйте репортажа на Ивелина Иванова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Победите на Огнян

Пет медала спечели шуменецът с присадено сърце Огнян Ганчев на Европейските игри за трансплантирани в Лисабон. Ден след среброто в турнира по бадминтон, той завоюва два златни и два сребърни медала в плуването.  В плувния турнир страната ни завоюва още четири титли благодарение на Георги Пеев от Хасково, който е единственият у нас с два трансплантирани..

публикувано на 24.07.24 в 14:06

В Златна нива над 40% застраховани

Високите температури, сушата и човешкото невнимание, които са в основата на пожарите през последните дни, не подминаха и област Шумен. Повече от 140 пожара са станали в региона от началото на месеца. Засегнато беше и село Златна нива. Късно една вечер в селото лумнаха отпадъци в селски двор, но благодарение на бърза реакция на огнеборците от Нови..

публикувано на 24.07.24 в 13:18

Опасно кръстовище на прицел

След последната катастрофа с жертва жители на Попово събират подписка с искане т. нар. Медовинско кръстовище да бъде обезопасено. Това е мястото, където се пресичат два републикански пътя, а трафикът е изключително натоварен.  Невралгичната точка през последните 12 години е причинила не малко инциденти, а сега поповчани искат поставянето на скоростна..

публикувано на 24.07.24 в 09:04

Картини с любов

Изложба "Картини с любов" на Елена и Калина Минкови ще бъде открита днес - 24 юли 2024 г. в Русе  от 17:30ч. Тя е експонирана в Галерия "Библиотека"  и се  осъществява с любезното съдействие на екипа на Регионалната библиотека "Любен Каравелов".  „Любовта е главното, което ни води в живота и в творчеството ни“, казва Елена Минкова. В Русе е..

публикувано на 24.07.24 в 08:43
Лъвино, юли 2024

Лъвино бавно се изправя

През ноември миналата година само за няколко минути смерч отнесе покривите на близо 150 къщи в с. Лъвино, община Исперих. Част от селото остана без ток заради съборени електрически стълбове. В навечерието на зимата много хора се озоваха без покрив над главите си. Тогава местната власт, социалните служби и стотици доброволци се притекоха на помощ на..

публикувано на 23.07.24 в 08:45

Шуменски огнеборци гасят край Воден

По трима или четирима пожарникари от област Шумен са на терен по 24 часа и гасят огненото бедствие в ямболската община Болярово.  „Така е от 18 юли и ще продължим да изпращаме огнеборци, докато е нужно. Бедствието е голямо, на огромна площ“, каза главен инспектор Красимир Колев, началник на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението..

публикувано на 22.07.24 в 15:18

Лариса Коломбо: Раят е тук!

За Лариса Коломбо от Молдова вече 30 години Шумен е градът, който нарича своето място. Пътува често по бизнес из цяла Европа, но когато мине границите на България, признава, че сърцето й трепва от вълнение, че си е у дома, защото енергията, която усеща тук, няма аналог другаде. Лара Коломбо, както я познават мнозина, е родена в пограничното..

публикувано на 22.07.24 в 11:28