Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК-ове

Снимка: БГНЕС

ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София. По информация на БНР, са задържани трима лекари председатели на комисии. Акцията е проведена в три столични болници.

Общо седем души са арестувани при операцията на ГДБОП. Трима от тях са председатели на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са посредници. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

По информация на БНР, една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата.

Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева .

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери.

По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Янев за Covid сертификата: Аз съм склонен да понеса цялата политическа отговорност

Фирмите ще бъдат компенсирани от държавата заради поскъпналия ток на борсата със 110 лева на мегаватчас за октомври и ноември. Помощта ще получат над 600 хиляди небитови абонати, обяви премиерът Стефан Янев: За целта са предвидени 450 милиона лева от свръхпечалбата на АЕЦ "Козлодуй". Парите са налични и няма да е необходима..

публикувано на 21.10.21 в 17:24

Дават компенсации за скъпия ток

Над 630 000 небитови крайни клиенти ще бъдат подкрепени заради високите цени на електрическата енергия, реши днес служебният кабинет. Те ще получат компенсация от 110 лева на мегават час. Компенсациите ще бъдат изплатени до края на календарната 2021 година. Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев на извънреден брифинг, предаде..

публикувано на 21.10.21 в 16:53

Галъп: Румен Радев печели над 50%

56,4% заявяват, че ще гласуват за президент . 54,2% казват, че ще гласуват със сигурност на парламентарните избори. По над 20% са и онези, които казват, че вероятно биха гласували, но не са сигурни.  Данните са от изследване на „Галъп интернешънъл болкан“ за Българското национално радио, проведено сред 1009 пълнолетни българи, в..

публикувано на 21.10.21 в 16:07

Без зелени сертификати на вота

Без Covid сертификат за изборите на 14 ноември - нито за членовете на СИК, нито за гласоподавателите. Това обявиха от Централната избирателна комисия. До края на месеца в страната ще бъдат доставени нови 1600 устройства за гласуване. 280 машини са осигурени за районните избирателни комисии с инсталирана демо версия за гласуване. Те ще бъдат..

публикувано на 21.10.21 в 15:53

Отсрочка за зеления сертификат

Отсрочка в изискването за зелен сертификат обявиха здравните власти.  До неделя - 24 октомври, включително, няма да бъдат налагани глоби, а само ще бъдат издавани предписания. Там, където вече има наложени глоби, те ще бъдат отменени, заяви днес на брифинг министър Стойчо Кацаров. Сертификат за ваксинация вече ще бъде издаван и след първата..

публикувано на 21.10.21 в 12:38

10 лв. за Covid тест в лаборатория

"Имаме достатъчно тестове засега. Снабдяването с още тестове по линия на РЗИ става по-бързо в страната, София е по-назад в този процес, защото градът е голям". Това каза за БНР  Недялко Калъчев, собственик на верига лаборатории.  "По отношение на  безплатните тестове , трябва се знае, че работа за тестуването ще се плаща от хората...

публикувано на 21.10.21 в 10:43

Вече има противогрипни ваксини

Всеки български гражданин, навършил 65 години, може да получи безплатно противогрипна ваксина при своя общопрактикуващ лекар. Доставени са 230 000 препарата, съобщиха от Министерството на здравеопазването. В момента се извършва снабдяването с ваксини на лични лекари в цялата страна. До петък, 22 октомври, всички общопрактикуващи лекари,..

публикувано на 21.10.21 в 09:03