Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа с ранена жена

Снимка: БНТ

50-годишна жена от Разград пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщават от разградската полиция.

Катастрофата е станала около 14.10 часа на 16 септември на кръстовището между улиците „Сава Катрафилов“ и „Любен Каравелов“. Лек автомобил „Опел Астра“, движещ се в посока автогара Разград и управляван от 50-годишна жена от Русе, отнема предимството и блъска „Фиат Пунто“, шофиран от 44-годишен мъж.

Пострадалата се е возела във „Фиат“-а. Откарана е в МБАЛ с фрактура на дясната ръка. По случая е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хигиенни пакети от БЧК

Заради жегите, от Българския Червен кръст (БЧК) в Разград отправят призив към хората, които имат право да получат хранителни и хигиенни пакети по Програмата за храни и основно материално подпомагане, да се възползват от услугата сутрешните часове на деня, съобщават от БТА.  „Очакваните високи температури може да поставят в риск здравето и..

публикувано на 15.07.24 в 09:55
Снимката е илюстративна

Продължава подмяната на тръби

Продължава работата по подмяна на водопроводите в Доброшката махала на Разград, съобщават от общинската администрация. Тази седмица (15–21 юли) ще се извършват изкопни работи само на ул. „Александър Стамболийски“ (от ресторант „Шалеви“ до „Жеравна“). В този период ще се извършва и превключването на сградни водопроводни отклонения и в тези..

публикувано на 15.07.24 в 08:48

Боядисват пешеходни пътеки

Опресняване на пешеходните пътеки в Разград започнаха работници от Общинското предприятие „Паркстрой“. Те стартират от центъра на града, а на по-късен етап ще продължат в жк „Орел“ и Водна централа. Сред първите улици, по които се боядисват пътеки, са „Марица“, „Искър“, „Кирил и Методий“, „Грънчарска“, следват булевардите „България“, „Княз Борис“..

публикувано на 12.07.24 в 08:19

Панаирът идва

Панаирът на киселото мляко и фестивалът на народните традиции и занаяти в Разград ще се проведе между 21 и 23 юли. Според кмета на общината Добрин Добрев това е своеобразна кулминация в културния календар, с което   Разград много се гордее. Танцьори от 10 държави и от 5 континента ще играят по ларгото на лудогорския град. На Панаира..

публикувано на 11.07.24 в 13:32
Язовир в село Осенец

Проверка на язовирите

В добро техническо и експлоатационно състояние са проверените до момента 29 от всички 43 язовира с първа и втора степен на потенциална опасност в Разградско. Това съобщават от областната администрация.  Огледът е направен от специално назначена комисия. На места е установена необходимост от премахване на растителни откоси и осигуряване на проводимост..

публикувано на 11.07.24 в 08:38

Режат десет смърча

Десет изсъхнали смърча ще бъдат премахнати до края на седмицата от градинката до Часовниковата кула в Разград, съобщават от местната администрация.  Разрешението е издадено след оглед на площад „Независимост“ и санитарна експертиза от дирекция „Екология, ред и сигурност“ в община Разград.  Подготовката за премахване на изсъхналите смърчове започна с..

публикувано на 10.07.24 в 08:41

Билети с кауза

Този сезон ПФК "Лудогорец" ще отделя средства от всеки продаден билет в подкрепа на сдружение “Аз вярвам и помагам“. Това съобщават от спортния клуб на страницата си във Фейсбук. Чрез събиране на капачки, стотинки, дарителски кампании и продукти с кауза сдружението вече е дарило първия в България мобилен пункт за кръводаряване, първата за СБАГАЛ..

публикувано на 09.07.24 в 16:05