Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Чиcтa cpeдa – дoбъp живoт

почистване брега на река Дунав
Снимка: община Лом

Акция под надслова „Чиcтa cpeдa – дoбъp живoт”, организират доброволците oт “Интepaĸт ĸлyб Pyce“. Инициативата е посветена на  Cвeтoвния дeн нa пoчиcтвaнeтo, а техни партньори са  дoбpoвoлците oт Българския младежки червен кръст.

Почистването започва в 10:00, в Πapĸа нa млaдeжтa, на ĸeя в Русе и в ĸвартал “Дpyжбa”. „Ocнoвнaтa цeл нa тoзи пpoeĸт e дa пpипoмни нa гpaждaнитe, чe oт нac зaвиcи градът да е чиcт“, обясняват организаторите и канят гражданите дa ce вĸлючат в пoчиcтвaнeтo. Отпадъците ще бъдe cъбрани paздeлнo и peциĸлиpaни.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниела Везиева

Министърът на икономиката на посещение в Русе

Възможностите за привличане на повече инвестиции в Русе и икономическите мерки за подпомагане на бизнеса заради високите цени на тока бяха сред водещите теми, които обсъдиха министърът на икономиката Даниела Везиева и заместник областният управител Синан Хебибов. По думите на министър Везиева Русе и регионът имат всички необходими предпоставки..

публикувано на 16.10.21 в 15:20

Легла за деца с коронавирус

Четири легла за интензивно лечение на деца с COVID-19 са разкрити в Университетската болница „Канев“ в Русе. Така лечебното заведение е в готовност да приема и лекува деца с коронавирусна инфекция, които са в тежко състояние. В най-голямата болнична структура в областта се лекуват седем деца с COVID-19, съобщават от Областната администрация,..

публикувано на 16.10.21 в 08:43
Снимката е илюстративна

Общината внася ред

Община Русе ще стопанисва басейна, разположен в сградата на Спортното училище. Решението взеха общинските съветници след получено писмо от спортния министър. То е породено от големия интерес към съоръжението, липсата на графици за тренировки и предотвратяването на бъдещи конфликти между заинтересованите страни.   Кметът Пенчо Милков..

публикувано на 15.10.21 в 13:00

Догодина втори мост

Корабната линия между Гюргево и Русе ще бъде пусната след пет месеца. Предварителните сметки сочат, че това ще може да се случи през март догодина. Идеята е символично първият курс на кораба да е на първи март. Окръжният съвет в Гюргево е получил всички необходими разрешителни. Ремонтират се сградите на институциите, които ще отговарят за..

публикувано на 14.10.21 в 15:50

Откриват нов медицински център

Нов медицински център ще бъде разрит в Русе като самостоятелно лечебно заведение за извънболнична помощ. Той ще бъде оборудван с най-ново поколение диагностична апаратура за образна диагностика. Част от финансирането на това оборудване ще бъде подсигурено с кредит от 500 хиляди лв., който ще бъде изплащан в продължение на 7 години. Останалата..

публикувано на 14.10.21 в 11:20

Гости от Турция

Изграждането на втори мост над река Дунав в района на Русе – Гюргево е наложително. Такова мнение е изразила извънредният и пълномощен посланик   на Турция Айлин Секизкьок при посещението й в Русе. При срещата й с областния управител Борислав Българинов са обсъдени и възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество между област..

публикувано на 13.10.21 в 13:17

Пожар в болницата

Пациентка предизвика пожар в русенска болница. Жената е била на двоен източник на кислород, свалила е маската си и със запалка е започнала да търси изтърван предмет под леглото. Близостта на огъня до кислорода е възпламенила маската и предизвикала пожар. Благодарение на бързата и адекватна реакция на дежурния екип пожарът е овладян бързо. За..

публикувано на 13.10.21 в 08:50