Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обучиха 60 учители по Еразъм+

Над 60 детски и начални учители от Шумен преминаха обучение "eTwinning и Еразъм+". То беше организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси в столицата, който е Национална агенция, администрираща програмата. Модераторите д-р Евгения Михова и Валентина Маринова запознаха педагозите с възможностите на платформата и ролята й в програмата "Еразъм+". Участници в обучението бяха педагози от шуменските детски градини "Космонавт", "Светулка", "Пчелица", "Братя Грим", както и от СУ "Сава Доброплодни". Учителите усвоиха практически умения за работа в портала.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират пътя до „Алкомет“

Започна основният ремонт на пътя от детелината на бул. „Симеон Велики“ до „Алкомет“ АД в Шумен. Във връзка с ремонтните дейности е въведена промяна в организацията на автомобилното движение в този участък. Затворено е едното платно в посока от моста до завода, като движението се извършва двупосочно в другото пътно платно. Отсечката, която ще бъде..

публикувано на 19.10.21 в 16:51

Арт пространство за млади таланти

Арт тунел, който дава сцена за изява на ученическо творчество, може да бъде разгледан пред Младежкия дом в Шумен. Инсталацията е по проект на Фондация "Подобри" и в следващите 6 седмици ще показва творбите на младежи от различните образователни институции в града, обясни председателят на Общинския младежки съвет Петър Бодуров. Първата..

публикувано на 19.10.21 в 16:04

Тежка ситуация в МБАЛ - Шумен

„Ситуацията в МБАЛ - Шумен е тежка не само заради увеличаващия се брой на пациентите с COVID-19, но и заради другите тежки неотложни операции, които се правят с екип, намален до минимум“. Това каза д-р Румяна Бонева – началник на Отделението за анестезиология и интензивно лечение в шуменската многопрофилна болница. Носителят на националната..

публикувано на 19.10.21 в 12:51

Седем жертви за денонощие

7 души с COVID-19 са починали вчера и тази сутрин в шуменската болница, съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Те са на възраст от 42 до 86 години. Към момента броят на пациентите с коронавирус е 150, като 123 са с положителни проби, останалите очакват резултати. В интензивното отделение има четирима души,..

публикувано на 19.10.21 в 09:59
Протест на служители на

"Автомагистрали-Черно море" получи 9 милиона

Министерството на регионалното развитие и благоустройството плати обещаните 9 млн. лв. на шуменската пътностроителна фирма "Автомагистрали - Черно море". Парите са постъпили тази сутрин по сметката на дружеството. Засега работниците остават в стачна готовност, но насрочения за утре протест се отлага, каза за Радио Шумен финансовият директор..

публикувано на 19.10.21 в 09:43

Дрогиран зад волана

28-годишен жител на Цани Гинчево е установен да шофира след употреба на наркотични вещества, съобщават от шуменската полиция.  Около 11:10 часа вчера в Никола Козлево за проверка от екип на пътна полиция бил спрян водач на лек автомобил Ауди „А4“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 28-годишен мъж. Тестван бил с дръг чек за шофиране след..

публикувано на 19.10.21 в 09:39

Насилник буйства пред полицаи

21-годишен е задържан в полицейския арест за съпротива срещу полицейски служител, съобщават от шуменската полиция. Малко преди 19 часа на 18 октомври в РУ- Шумен е постъпил сигнал за домашно насилие и е потърсено съдействие от полицията. Към село Изгрев незабавно е насочен екип. След пристигане на място униформените установили, че мъжът, за..

публикувано на 19.10.21 в 08:59