Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хладно и облачно

Снимка: БГНЕС

Температурите в 6 ч. показват за Шумен и Русе 13 градуса. В Търговище, Силистра и Разград е 11 градуса. Падналите през нощта валежи в повечето райони бяха слаби – до 3 л. на кв. м. Изключението е само в Силистра, където са 13 л. на кв. м.

Облачността днес ще е променлива преди обяд, но валежи не се очакват.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, който ще се преориентира от североизток и ще отслабне. С него ще продължи да прониква по-студен въздух и дневните температури ще са чувствително по-ниски от предните дни.

Преобладаващите максимални стойности ще са между 16 и 21 градуса, за района на Шумен -17.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Измама за 24000 евро

Сигнал за извършена измама е получен в ОДМВР-Разград на 9 август. Оплакването е направено от 49-годишна жена от силистренското село Колобър и 45-годишен мъж от село Езерче.  Потърпевшите съобщили, че от 17 юли до 9 август постоянно пребиваващ в България турски гражданин ги е заблудил, че за транспорта на закупен автомобил от Албания до България са..

публикувано на 11.08.24 в 10:53

Нови разписания на градския транспорт

Нови разписания на градските автобусни и тролейбусни линии в делничните дни ще има в Русе от понеделник /12 август/, съобщават от общинската администрация.  Промените идват след анализи и наблюдения от страна на Общински транспорт Русе, а целта е да се подобрят и синхронизират разписанията между отделните линии.  Увеличава се броят на курсовете –..

публикувано на 11.08.24 в 08:53
Дунавски парк

Международен ден на младежта в Силистра

Международният ден на младежта ще отбележат в община Силистра, съобщават от местната администрация. Събитието е организирано съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества.  Инициативата е част от усилията за превенция на зависимостите. Целта е да се създаде положителна среда за младите хора и да се подчертае значението на здравето и..

публикувано на 11.08.24 в 07:32

Времето в неделя

Днес ще е предимно слънчево, ще духа слаб, следобед умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 31°  и 36°, по Черноморието малко по-ниски.  За района на Шумен максималната температура ще бъде около 34°.   Прогнозата за времето е на Симона Георгиева от Националния институт по метеорология и хидрология – филиал Варна.

публикувано на 11.08.24 в 07:07

Рокери с благотворителни каузи

Вторият ден от Националния мото събор „Разград 2024”, който се организира от мото клуб „Лудогорски братя”,  започва със занимания за малчуганите.  Най-масовото събитие е почетната обиколка на Разград. Колоната потегля в 13,00 ч. от „Пчелина”.  Тя ще влезе в града по бул. „Априлско въстание“,  ще завие на У-образното кръстовище с бул...

публикувано на 10.08.24 в 10:28

Бизнес и традиции в едно

Нова инициатива обединява бизнеса и традиционните занаяти. Утвърден бранд за грижа за дървото обяви партньорство с Дунавската задруга на народните художествени занаяти. Целта на това сътрудничество е да възроди и популяризира традиционните български занаяти, с особен фокус върху дърворезбата и дървостругарството.  В рамките на инициативата,..

публикувано на 10.08.24 в 09:16

Времето в събота

По Черноморието ще превали слаб дъжд, но и тук облачността ще намалее и преди обед ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще има временни увеличения на облачността и отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб вятър от север-северозапад, който постепенно ще се обърне от север-североизток. Максимални температури между 30° и 35°, за..

публикувано на 10.08.24 в 08:36