Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отличия за лекари

4
Снимка: Областна администрация Русе

Екипът на Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ и общопрактикуващият лекар д-р Айдън Джиниев получиха грамоти от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров за съществен принос към имунизационната кампания срещу Covid-19 в Русенско.

Отличието на Тубдиспансера бе връчено от заместник областния управител Синан Хебибов на управителя на лечебното заведение д-р Светослав Дачев, а това на д-р Джиниев - от изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

По последни данни, в имунизационния кабинет на Белодробната болница са направени 9791 имунизации, а от д-р Джиниев са поставени 1837 ваксини.

Общо поставените до момента в областта ваксини са 69 763, а със завършен имунизационен цикъл са 35 163.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награди за спасителите на COVID отделение

Ръководството на Лечебни заведения „Медика“ в Русе награди екипа, изгасил пожара, който се беше разразил в ранните часове на 13 октомври в стая на COVID отделението. Управителят доц. д-р Кирил Панайотов връчи благодарствени плакети на лекаря, четирите медицински сестри и двете санитарки. Чрез гравираните надписи на златни плочки, той засвидетелства..

публикувано на 21.10.21 в 14:32

Признание за параолимпиец

Позлатен глобус и грамота получи днес параолимпиецът Ружди Руджи. Сребърният медалист в тласкането на гюле от Игрите в Токио това лято беше посетен от заместник областния управител на Русенска област Синан Хебибов в родното му място – Глоджево. „Пожелавам Ви нови спортни върхове, покорени с достойнство“, заяви Хебибов. Ружди Ружди тренира в..

публикувано на 20.10.21 в 15:39

Взрив на COVID-19 в социален дом

За нов епидемиологичен взрив в социално заведение в Русе, съобщава БНТ. Шестима от живеещите в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са заразени с COVID-19, както и трима души от персонала. Три от децата са настанени в педиатричното отделение на болница „Канев“. Те са на възраст между 3 месеца и 9 години. В..

публикувано на 19.10.21 в 16:47

И Русе на протест

Мирен протест срещу високите цени на електроенергията се проведе и в Русе. Представители на ресторантьорския и шивашкия бранш блокираха за кратко възлово кръстовище в централната част на града, след което направиха шествие до сградата на областната управа. Протестът нямаше официално разрешително, но въпреки това полицейските служители..

публикувано на 19.10.21 в 13:29
Снимката е архивна

Капачки за втора линейка

1200 кг капачки бяха дарени в подкрепа на кампанията „Капачки за бъдеще“. Те бяха събрани със съвместните усилия на Младежкия парламент в Русе, съобщават от общинската администрация. Крайната цел на кампанията е събиране на средства за купуване на нова неонатална линейка. Последната кампания на „Капачки за бъдеще“ в Русе се проведе през..

публикувано на 18.10.21 в 16:02
Даниела Везиева

Министърът на икономиката на посещение в Русе

Възможностите за привличане на повече инвестиции в Русе и икономическите мерки за подпомагане на бизнеса заради високите цени на тока бяха сред водещите теми, които обсъдиха министърът на икономиката Даниела Везиева и заместник областният управител Синан Хебибов. По думите на министър Везиева Русе и регионът имат всички необходими предпоставки..

публикувано на 16.10.21 в 15:20

Легла за деца с коронавирус

Четири легла за интензивно лечение на деца с COVID-19 са разкрити в Университетската болница „Канев“ в Русе. Така лечебното заведение е в готовност да приема и лекува деца с коронавирусна инфекция, които са в тежко състояние. В най-голямата болнична структура в областта се лекуват седем деца с COVID-19, съобщават от Областната администрация,..

публикувано на 16.10.21 в 08:43