Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Приходите на Търговище

Снимка: Община Търговище

Над 60% е изпълнението на приходната част на бюджета на община Търговище за първото шестмесечие. Това сочи анализът на Дирекция „Бюджет, финанси, местни данъци и такси“, който ще бъде представен пред Общинския съвет на заседанието през септември.

Традиционно основната част от местните приходи са от местните данъци и такси. За сравнение, за същия период на миналата година, изпълнението е било близо 40%.

До края на юни от уточнения план за държавни дейности са изразходвани 16 млн. лв., а от разходите за местни дейности  -  11,5 млн. лв.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови контейнери за стари дрехи

Четири контейнера за събиране на текстил и обувки са разположени в Попово, съобщават от местната администрация. Община Попово е сключила договор с организация по оползотворянане на текстил и обувки, за чиято сметка е транспортирането и дейностите след това. Контейнерите   са разположени на кръстовището на улиците „ Драва“ и „Ю.Гагарин“ ,..

публикувано на 15.10.21 в 13:35

Класна стая с име на любим учител

От днес кабинет 411 в Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище носи името на Румяна Радославова. Тя беше сред най-изявените учители в гимназията, но почина внезапно миналата година. В знак на почит и уважение учителите решиха да кръстят кабинета по "География и икономика", в който тя преподаваше, на нейно име. На кратка церемония, която бе и помен..

публикувано на 14.10.21 в 09:16

Намериха пръстен за политически убийства

Основи на сгради от 5-6 в. и от епохата на Средновековието са разкрити по време на най-мащабните проучвания в историята на Мисионис това лято. Те бяха финансирани с 350 хил. лева от националния бюджет, спонсори и община Търговище. При археологическите разкопки са намерени около 500 находки. Сред тях са позлатени и сребърни накити и пръстен от..

публикувано на 13.10.21 в 15:08

Блъснаха жена на пешеходна пътека

51-годишна жена е била блъсната снощи около 19.10 ч. на пешеходна пътека в Търговище, съобщават от полицията. Инцидентът станал на бул. „Ал. Стамболийски“. Правоспособен 55-годишен водач, управлявайки лек автомобил „Тойота РАВ 4“ с търговищка регистрация, е блъснал с преден капак пресичаща пешеходна пътека 51-годишна жена. Същата е откарана за..

публикувано на 13.10.21 в 12:38

Марихуана в гората

25-годишна жена от Търговище е задържана за отглеждане на марихуана, информират от полицията. Вчера преди обед в дома ѝ са намерени 1700 грама суха зелена тревиста маса, съхранявана в кашони. При последвалото разследване е установено, че в гориста местност край областния град младата жена същата отглежда 11 растения с височина от 1,50 до 2 м..

публикувано на 12.10.21 в 09:50

Второкласници мечтаят за еко бизнес

Учениците от 2 г клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище разработиха проекти по технологии и предприемачество на тема ,,Моят бизнес план". Те представиха идеите си и разказаха как фирмите им ще се погрижат за бюджета на бъдещите им семейства. Повечето от децата виждат себе си като бъдещи фермери и залагат на екологичното производство...

публикувано на 08.10.21 в 12:17

Ремонти по селата

Започнаха уличните ремонти в малките населени места на Община Търговище. Вече са подготвени за асфалтиране ул. „Гердеме“ в Подгорица, ул. „Огоста“ в Лиляк и ул. „9 септември“ в Преселец. След това ще се премине и към ремонт на ул. „Хан Аспарух“ в Голямо Соколово, ул. „Гагарин“ в Буховци, ул. „Тодор Петков“ в Надарево и ул. „Захари Стоянов“ в..

публикувано на 07.10.21 в 11:19