Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хлапета чупят лампи на светиня

3
Снимка: РИМ Русе

Седемнадесет лампи, осветяващи Пантеона на възрожденците в Русе, са потрошени от вандали, съобщиха от Общината. В момента всички те са свалени, а местата на свързване са изолирани за безопасност. Правят се опити за ремонтиране и усилване на корпусите, след което те ще бъдат върнати на местата си.

Преди три дни непълнолетни са заснети от видеокамерите за наблюдение. Децата ритат и повалят декоративното осветление. Първия път, когато бяха установени нарушителите, родителите им възстановиха стойността на едва две от счупените осветителни тела. Всички останали бяха за сметка на музея. Сега стойността на счупените лампи е близо 6000 лв., а такава сума през настоящата година все още не е събрана от посетителите на Пантеона.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Компостери за детските градини

Община Русе дари 46 нови компостера на детските градини в Русе. Безвъзмездното дарение е част от започналата миналата година акция, при която в малките населени места бяха раздадени 264 съда за разграждане на биоразградими отпадъци. На директорите на детски заведения беше показано как се сглобява компостерът и бяха дадени разяснения за..

публикувано на 27.10.21 в 15:20

Бързи антигенни тестове и в Русе

Достатъчно количество бързи антигенни тестове са осигурени в Русенско, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Коментарът е по повод тиражирана информация, че Русе отсъства от списъка на Министерството на здравеопазването за лабораториите за безплатни антигенни тестове. Това е така,..

публикувано на 27.10.21 в 10:47

Училищата в Русе на 50% онлайн

Училищата в община Русе преминават в дистанционно обучение на ротационен принцип от днес. Това съобщиха от областната администрация. Преустановяват се присъствените учебни занятия на 50% от паралелките поради достигната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 между 500 и 750 души на 100 000 население. Ротацията на учениците се извършва по..

публикувано на 27.10.21 в 07:16

Подкрепа за бизнеса

Възможностите за привличане на инвестиции в Русе и региона обсъдиха областният управител Борислав Българинов и министърът на икономиката Даниела Везиева. Целта е да се даде възможност на предприемачи от различни браншове за развитие на стартъпи, а на вече утвърдени на пазара фирми – да стъпят в Русенско. Според Българинов, регионът има потенциал и..

публикувано на 26.10.21 в 10:19
Град Русе

Развиват туризъм и култура

Набелязват спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе и региона. Това стана ясно по време на среща между Борислав Българинов и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Сред идеите, които би трябвало да се реализират в краткосрочен период, са създаването на Съвет за новаторски решения в секторите туризъм, култура и..

публикувано на 25.10.21 в 14:13

Награди за спасителите на COVID отделение

Ръководството на Лечебни заведения „Медика“ в Русе награди екипа, изгасил пожара, който се беше разразил в ранните часове на 13 октомври в стая на COVID отделението. Управителят доц. д-р Кирил Панайотов връчи благодарствени плакети на лекаря, четирите медицински сестри и двете санитарки. Чрез гравираните надписи на златни плочки, той засвидетелства..

публикувано на 21.10.21 в 14:32

Признание за параолимпиец

Позлатен глобус и грамота получи днес параолимпиецът Ружди Руджи. Сребърният медалист в тласкането на гюле от Игрите в Токио това лято беше посетен от заместник областния управител на Русенска област Синан Хебибов в родното му място – Глоджево. „Пожелавам Ви нови спортни върхове, покорени с достойнство“, заяви Хебибов. Ружди Ружди тренира в..

публикувано на 20.10.21 в 15:39