Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Седем виртуални класни стаи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Учениците от 7 паралелки на 6 училища в Североизтока в момента се обучават от разстояние в електронна среда. Така например, заради положителни тестове на няколко ученици, по предписание на РЗИ, са карантинирани две паралелки от езиковата гимназия в Шумен. Учениците в тях се обучават дистанционно до края на месеца, съобщиха за Радио Шумен от Регионалното управление на образованието.

В Разградска област от вкъщи ще учат три паралелки от областта. В Силистренско заради контакти с ковид са карантинирани две паралелки в гимназиалния етап – по една в математическата гимназия и в Професионалната гимназия „Атанас Буров“ и две групи в Детската градина „Иглика“.

По информация на областната администрация в Търговище, 13 ученици и 9 учители от областта са с положителни тестове за коронавирусна инфекция, но няма паралелки, които се обучават дистанционно.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Напрежение в болницата в Шумен

Изискването да се правят антигенни тестове през ден усилва и без това напрежението, с което работят медиците в Шуменската болница. Към недостига на персонал и увеличаващия се брой болни при тази вълна на коронавирус се прибавя и задължението да се тестват. Медицинската сестра Фатме Садредин от кардиологичното отделение и лаборантът Донка Димова..

публикувано на 27.10.21 в 14:50

Още осем деца с коронавирус

От 93 новозаразени с коронавирус в Шуменско за денонощието 8 души са на възраст под 19 години. Най-малкият диагностициран е на 9 години от Смядово. Това показва справката на Регионалната здравна инспекция. Най-много – 24 души – са във възрастовата група от 40 до 49 години. В болница са настанени 166 пациенти, 19 от тях са в сградата на..

публикувано на 27.10.21 в 13:29

Още две шуменски общини на онлайн обучение

Ротационно обучение от разстояние в електронна среда се въвежда в още две общини на Шуменска област. Това съобщават от Регионалното управление на образованието. Причината е високата заболеваемост от коронавирус в региона. В Смядово мярката е от днес до 5 ноември. До същата дата ще учат дистанционно и в община Велики Преслав ...

публикувано на 27.10.21 в 13:19

Улици без вода в Шумен

Две шуменски улици са без вода заради авария, информират от ВиК дружеството в града. Спряно е подаването по част от улица „Ивайло“ и част от улица „Порек“. Екипи работят на място. Не се посочва час, в който се очаква водата да бъде пусната. Поради авария на табло ниско напрежение в помпена станция в с. Памукчи , две села остават без вода до..

публикувано на 27.10.21 в 10:08

Млад мъж загуби битката с COVID-19

Задържа се броят на пациентите със симптоми на коронавирус в шуменската болница. Към момента в COVID отделенията са настанени 165 души – с двама по-малко от вчера. С положителен тест са 149 пациенти, резултатите на останалите се очакват. В интензивния сектор има петима души, всички те са интубирани. Във вторник в болницата в Шумен са..

публикувано на 27.10.21 в 09:58

Промени в движението

Затваря се за движение на моторни превозни средства участък от ул. „Август Попов“ в Шумен от пресечката с ул. „Филип Тотю“ до пресечката с ул. „Антим I“. Промяната важи за 28 октомври, четвъртък, за времето от 8.30 до 15.00 часа и е във връзка с подрязване на клони на дървета по улицата. Обходният маршрут е по ул. „Генерал Столетов“ – ул. „19..

публикувано на 27.10.21 в 09:46

Пиян зад волана в полунощ

44-годишен жител на село Стан е установен да шофира след употреба на алкохол, съобщават от шуменската полиция. Проверката около 00:40 часа на 27 октомври била извършена от служители на РУ- Нови пазар. Спрян в село Стан е лек автомобил Рено „Меган“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 44-годишен местен жител. Лъхал на алкохол. Изпробван бил с..

публикувано на 27.10.21 в 09:43