Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК решения

Снимка: архив

Схема за за издаване на фалшиви ТЕЛК решения разбиха в Силистра. Районната прокуратура вече води досъдебно производство срещу 6 души, за които е установено, че са част от престъплението.

При разследването са претърсени пет жилища. Иззети са множество документи и веществени доказателства. В престъплението участвали председателите на ТЕЛК и на лекарската комисия към НОИ и трима силистренски лекари.

Желаещите да се сдобият с фалшивите документи плащали по 300 лева на посредник, който от своя страна ги предавал по веригата. Иззети са общо 25 000 лева.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава.

Чуйте репортажа на Незабравка Кирова-Христова.ВИЖТЕ ОЩЕ

Пробно гласуване за изборите

В Силистренско започнаха демонстрациите за пробно машинно гласуване, с устройства с инсталирана демо версия. Това съобщават от областната администрация. Създаден е график за посещение на населени места в периода 28 октомври - 9 ноември. Демонстрация с демо машини ще има на 9 и 10 ноември в  Силистра. Пробно гласуване ще има: - На 28 октомври в..

публикувано на 28.10.21 в 11:53

Заведенията срещу мерките

Протестиращи представители на Българската хотелско-ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на заведенията и фитнесклубове в Силистра затвориха кръстовище днес. Те недоволстват срещу „хаотичните“ действия на здравните власти в борбата за ограничаване на пандемията. Според Милен Делийски – представител на Българската..

публикувано на 22.10.21 в 15:24

Отново затягат мерките

Достъпът на външни лица в сградата на общинската администрация в Силистра с изключение на ГРАО, Местни данъци и такси и Общинския център за информация и услуги вече е ограничен, съобщиха от общината. Всички, които влизат в сградата, трябва да носят маска, покриваща носа и устата, да премерят температурата си и да спазват отстояние от 1,5 мeтра,..

публикувано на 22.10.21 в 11:34

Заведения и фитнес на протест

Ресторантьори и собственици на фитнес зали в Силистра излизат днес по обед на протест заради действията на здравните власти с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Демонстрацията, организирана от представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, на Българската асоциация на заведенията и на собствениците на фитнес..

публикувано на 22.10.21 в 08:08

Вдигат нов православен храм

Започна изграждането на църковен храм в силистренското село Айдемир. Храмът ще носи името "Св. Царей Константин и Елена". Ритуалът по поставяне на олтарния камък  се състоя през март тази година. Днес молитва за градежа прочете отец Георги Попов. 2/3 от средствата за построяването на храма са дарени от местен бизнесмен. Архитектурният проект..

публикувано на 21.10.21 в 13:55

Градят канал в "Сребърна"

Първата копка за изграждането на канал в резервата „Сребърна“ ще бъде направена днес, съобщиха от РИОСВ – Русе и Силистренската община. Каналът ще служи за подобряване на качеството на местообитанията на защитени водолюбиви видове във влажната зона в ПР "Сребърна". Стойността на проекта е над 8 милиона и 530 хиляди лева. Каналът  ще е..

публикувано на 21.10.21 в 09:07

Засилен трафик

Расте броят на тежкотоварните камиони, които преминават през фериботния терминал Силистра – Кълъраш. Справка за последната седмица показва, че в двете посоки са преминали 970 ТИР-а. Използвайки фериботната връзка, в България са влезли 480, а са излезли 490 тежкотоварни автомобила. Това се случва за първи път, откакто фериботът заработи на 14..

публикувано на 20.10.21 в 15:44