Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ясни са съставите на РИК

Снимка: архив

Съставът на РИК Шумен за предстоящите избори на 14 ноември бе определен от Централната избирателна комисия. Това става ясно от публикувана информация на сайта на ЦИК. За председател е назначена Василина Кънчева от ГЕРБ-СДС, която изпълняваше функцията и на последните избори за Народно събрание през юли. По време на консултациите при областният управител, преди седмица, за поста освен тя, беше предложена и Веселина Маринова от „Има такъв народ“, която е назначена от ЦИК за заместник-председател. Второто заместник-председателско място е за Мариела Великова от „БСП за България“. Секретар на комисията ще е Ахмед Джамбазов от ДПС. Членове на Районната избирателна комисия в Шумен са още Виолина Йорданова, Димитър Димитров, Карен Гарабедян, Севдалина Герджикова, Борислав Георгиев, Мария Василева, Пламен Петров, Хатидже Исуф и Деян Станчев.

Назначени са и Районните избирателни комисии в Разград и Търговище. В Разград за председател е назначен Хубан Соколов от ГЕРБ-СДС. Заместник-председатели са Светлана Неделчева от „Има такъв народ“ и Жоро Чобанов от „Демократична България“. За секретар е назначен Нергин Хамдиев от ДПС. Членове на комисията в Разград са и Цветелина Ботева, Драгомир Павлов , Ралица Костова-Цветанова, Айсел Хасанова; Силвия Великова, Любица Бочева, Юмгюл Ахмедова , Ивелина Игнатова и Маргарита Иванова.

В Търговище председател на РИК ще е Диана Игнатова от „БСП за България“. Заместник-председатели ще са Добри Ковачев от „Има такъв народ“ и Тодор Тодоров от  ГЕРБ-СДС. Секретар на РИК ще е Дениз Хюсниев от ДПС. Членове на РИК Търговище са Ивалина Господинова, Кирил Киров, Панайот Димитров, Мариела Първанова, Галин Дамянов, Дориана Иларионова, Надя Тодорова-Антонова, Неслихан Хамидова, Анелия Александрова.

В Русе начело на РИК застава Милена Хинкова от „БСП за България“, а в Силистра Марияна Чобанова от ГЕРБ-СДС.



ВИЖТЕ ОЩЕ

Напрежение в болницата в Шумен

Изискването да се правят антигенни тестове през ден усилва и без това напрежението, с което работят медиците в Шуменската болница. Към недостига на персонал и увеличаващия се брой болни при тази вълна на коронавирус се прибавя и задължението да се тестват. Медицинската сестра Фатме Садредин от кардиологичното отделение и лаборантът Донка Димова..

публикувано на 27.10.21 в 14:50

Още осем деца с коронавирус

От 93 новозаразени с коронавирус в Шуменско за денонощието 8 души са на възраст под 19 години. Най-малкият диагностициран е на 9 години от Смядово. Това показва справката на Регионалната здравна инспекция. Най-много – 24 души – са във възрастовата група от 40 до 49 години. В болница са настанени 166 пациенти, 19 от тях са в сградата на..

публикувано на 27.10.21 в 13:29

Още две шуменски общини на онлайн обучение

Ротационно обучение от разстояние в електронна среда се въвежда в още две общини на Шуменска област. Това съобщават от Регионалното управление на образованието. Причината е високата заболеваемост от коронавирус в региона. В Смядово мярката е от днес до 5 ноември. До същата дата ще учат дистанционно и в община Велики Преслав ...

публикувано на 27.10.21 в 13:19

Улици без вода в Шумен

Две шуменски улици са без вода заради авария, информират от ВиК дружеството в града. Спряно е подаването по част от улица „Ивайло“ и част от улица „Порек“. Екипи работят на място. Не се посочва час, в който се очаква водата да бъде пусната. Поради авария на табло ниско напрежение в помпена станция в с. Памукчи , две села остават без вода до..

публикувано на 27.10.21 в 10:08

Млад мъж загуби битката с COVID-19

Задържа се броят на пациентите със симптоми на коронавирус в шуменската болница. Към момента в COVID отделенията са настанени 165 души – с двама по-малко от вчера. С положителен тест са 149 пациенти, резултатите на останалите се очакват. В интензивния сектор има петима души, всички те са интубирани. Във вторник в болницата в Шумен са..

публикувано на 27.10.21 в 09:58

Промени в движението

Затваря се за движение на моторни превозни средства участък от ул. „Август Попов“ в Шумен от пресечката с ул. „Филип Тотю“ до пресечката с ул. „Антим I“. Промяната важи за 28 октомври, четвъртък, за времето от 8.30 до 15.00 часа и е във връзка с подрязване на клони на дървета по улицата. Обходният маршрут е по ул. „Генерал Столетов“ – ул. „19..

публикувано на 27.10.21 в 09:46

Пиян зад волана в полунощ

44-годишен жител на село Стан е установен да шофира след употреба на алкохол, съобщават от шуменската полиция. Проверката около 00:40 часа на 27 октомври била извършена от служители на РУ- Нови пазар. Спрян в село Стан е лек автомобил Рено „Меган“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 44-годишен местен жител. Лъхал на алкохол. Изпробван бил с..

публикувано на 27.10.21 в 09:43