Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови възможности от ЕС

Областен информационен център - Шумен
Снимка: ОИЦ Шумен

Информационна кампания във всичките общини на Шуменска област, в която ще се представят актуалните процедури за кандидатстване с проекти по оперативни и национални програми започва Областният информационен център от днес. Първата среща е в 10.30 часа.

До 8 октомври експерти на Центъра заедно с представители на Националната служба за съвети в земеделието ще посетят по график десетте общини в областта. Сред земеделски стопани, директори на училища, детски градини, читалища и общинска администрация, ще бъдат разяснени условията за кандидатстване по четири актуални процедури, които се финансират от три различни програми.

Сред тях са две мерки от Програмата за развитие на селските райони, насочени към създаване на стопанства на млади фермери и стартова помощ за развитието на малки стопанства.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Закана за убийство

62-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест след закана за убийство. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 21:00 часа снощи е приет сигнал, че мъжът отправил заканата към 37-годишна жена, с която живее на семейни начала.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 26.08.24 в 11:39

Пиян удари две коли

40-годишен мъж от Велики Преслав е засечен вчера сутринта да шофира след солидна почерпка. Това съобщават от шуменската полиция. Той бил зад волана на лек автомобил "Шкода Фабия“ и се движел край старопрестолния град . Ударил две коли - "ВАЗ 2105“ и "Фолксваген Бора“.  Водачът на шкодата е тестван с дрегер. Отчетни са 2,17 промила. Задържан бил за срок..

публикувано на 26.08.24 в 11:07

Прибраха колата на дрогиран

22-годишен мъж е засечен да шофира след употреба на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена около 21:55 часа на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар. Спрян бил водач на лек автомобил "Мерцедес".  Зад волана бил 22-годишен мъж от града. Тестван бил за шофиране след наркотични вещества или техни аналози...

публикувано на 26.08.24 в 10:58

Макас спечели златния пояс

Атакан Макас от Едирне, Турция, е спечели златния пояс „Коджа Юсуф“ на Десетите мазни борби в село Черна.  В надпреварата участваха близо 100 борци от Турция, Северна Македония, Молдова, Албания и Гърция.  Кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил лично връчи големите награди на победителите. Той награди с лични средства много борци, участвали в..

публикувано на 26.08.24 в 09:52

Свещени артефакти оживяват

Интерактивен спектакъл „Мистерията на гетите“ ще бъде показан тази вечер край световноизвестната Тракийска царска гробница до исперихското село Свещари.  Събитието е част от програмата на фестивала „Тракийски мистерии“, организиран от Академия Орфика. Постановката в столицата на гетите ще разкаже на зрителите за света на древното тракийско племе. В..

публикувано на 24.08.24 в 14:45

Конни надбягвания и народни борби

Конни надбягвания и народни борби ще има днес в село Трем, община Хитрино. Съборът започва от 10:00 ч. За победителите е осигурен и награден фонд. Съборът се организира вече няколко десетилетия, като интересът както от страна на участници, така и зрители е огромен. Турнир по мазни борби в памет на легендарния борец Коджа Юсуф предстои в неделя в..

публикувано на 24.08.24 в 09:54

Вдигат наемите на Арена Шумен

По-високи цени за външни събития, организирани в „Арена Шумен“, искат стопаните на залата от Общинското предприятие „Общински жилища и имоти“.  4 320 лева е предложената нова цена за наем, който включва подреждането на допълнителни столове по терена. Сумата е за 12 часа. Увеличението е със 720 лв.  3 600 лева е исканият нов наем на ден, ако ще бъдат..

публикувано на 23.08.24 в 16:44