Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На протеста в Лозница: "Стига лъжи, искаме действия"

Снимка: Васил Василев

Протестиращи от община Лозница затвориха движението при кръговото кръстовище на село Трапище, в знак на недоволство срещу лошото състояние на пътя. Блокадата в участъка, където се пресичат второкласните пътища Разград - Търговище и Лозница – Дралфа, продължи около 30 минути, каза за Радио Шумен Васил Василев от организаторите на протеста.

„На мястото се събраха близо 100-тина души и около 50 коли. По време на блокадата не се стигна до напрежение, нямаше и проблеми с органите на реда. Ще обмислим как да продължим нашите действия с искане за европейски пътища“, каза Василев.

Автомобилите вече са се изнесли от района на кръговото кръстовище и движението в участъка Разград – Търговище е нормализирано.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Свещени артефакти оживяват

Интерактивен спектакъл „Мистерията на гетите“ ще бъде показан тази вечер край световноизвестната Тракийска царска гробница до исперихското село Свещари.  Събитието е част от програмата на фестивала „Тракийски мистерии“, организиран от Академия Орфика. Постановката в столицата на гетите ще разкаже на зрителите за света на древното тракийско племе. В..

публикувано на 24.08.24 в 14:45

Събор посреща пазители на традициите

Народен събор под надслов „Събрало се наше село“ ще се проведе днес в разградското село Побит камък.  Празникът ще започне с изпълнение на химна на Побит камък от вокалната група към местното читалище. По традиция участници и гости ще бъдат посрещнати по стар български обичай с питка и шарена сол. Присъстващите ще имат възможността да разгледат..

публикувано на 24.08.24 в 12:54

Конни надбягвания и народни борби

Конни надбягвания и народни борби ще има днес в село Трем, община Хитрино. Съборът започва от 10:00 ч. За победителите е осигурен и награден фонд. Съборът се организира вече няколко десетилетия, като интересът както от страна на участници, така и зрители е огромен. Турнир по мазни борби в памет на легендарния борец Коджа Юсуф предстои в неделя в..

публикувано на 24.08.24 в 09:54

Беленският мост свързва времена и хора

С шествие, концерт-спектакъл и 3D мапинг шоу късно снощи бяха открити реставрираният мост на Колю Фичето край град Бяла и новопостроеният към него Експоцентър „Уста Колю Фичето“. Това съобщиха от областната администрация. Областният управител на Русе Драгомир Драганов подари на кмета на Бяла Димитър Славов картина с образа на Уста Колю Фичето...

публикувано на 24.08.24 в 09:38

Празник на водните лилии

Празник на водните лилии ще се проведе днес в местността „Блато Малък Преславец” край река Дунав.  Това е 15-тото му издание и се организира от кметството и читалището в село Малък Преславец и Община Главиница.  40 състава с около 500 участници от 22 читалища ще представят фолклорна програма на сцената на събитието. Домакините обещават и чудесни..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Времето в събота

20 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, влажността на въздуха е 95 %.  23 градуса е в Русе и Силистра, 21 – в Разград и 18 градуса в Търговище.  И днес ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по- късно ще се появи слаб вятър от изток- североизток. Максималните..

публикувано на 24.08.24 в 06:20

Вдигат наемите на Арена Шумен

По-високи цени за външни събития, организирани в „Арена Шумен“, искат стопаните на залата от Общинското предприятие „Общински жилища и имоти“.  4 320 лева е предложената нова цена за наем, който включва подреждането на допълнителни столове по терена. Сумата е за 12 часа. Увеличението е със 720 лв.  3 600 лева е исканият нов наем на ден, ако ще бъдат..

публикувано на 23.08.24 в 16:44