Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов автобус ще вози децата

3
Снимка: Община Смядово

Нов ученически автобус с 35 места получи Община Смядово от Министерството на образованието и науката. Това съобщи в личния си профил във Фейсбук кметът на Общината Иванка Петрова.

С него ще бъдат превозвани учениците от с. Веселиново и с. Александрово в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в общинския център Смядово.
"Балансовата стойност на автобуса е 360 769 лева. С него ще осигурим по-добри и безопасни условия на пътуване на децата", посочва Иванка Петрова. По нейните думи, Общината има от години нужда от тази придобивка.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

"Акага" на финала

Постоянна експозиция на открито и концерт с хитовете на „Акага“ ще поставят финал на Националното биенале по скулптура „Шуменско плато“ и на Седмия пленер по фотография „Шумен познат и непознат“.  Събитието е в неделя (4 август) от 18:00 ч. в пространството „Сцената" в лесопарка „Кьошкове“.  Тази година двата творчески форума, организирани от..

публикувано на 30.07.24 в 11:03

Кражба от раница

Кражба от раница е извършена вчера около обяд в Шумен, съобщават от шуменската полиция. На пешеходната зона на бул. „Славянски“ от раницата на 61-годишна жена са задигнати портмоне със сумата от 40 лева, дебитна карта и лични документи.  Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на районното в Шумен.

публикувано на 30.07.24 в 10:50
ВиК - Шумен

Шумен денонощие без вода

Шумен ще остане без вода за едно денонощие, информират от ВиК дружеството. Причината за това е включване на част от новоизграден довеждащ водопровод за града. Едновременно с това от дружеството ще извършат планов ремонт на проблемни участъци по довеждащия водопровод. Водоемите към Шумен, квартал „Макак“, селата Панайот Волов и Белокопитово, както..

публикувано на 30.07.24 в 10:00

Част от Шумен пак без вода

За два часа без вода ще останат високата и най-високата зона на Шумен днес. Това съобщават от ВиК.  Причината е в извършването на аварийни дейности.  Спирането на подаването ще е от 10:00 ч. до 12:00 ч.

публикувано на 30.07.24 в 09:28

Опашка пред кмета

С настояване за асфалтиране на улици, възстановяване на детска площадка, отстраняване на дефекти по саниран блок, благоустрояване и рехабилитация се обърнаха шуменци към кмета проф. Христо Христов.  Неждат Хамил постави въпроса за асфалтиране на ул. „Рила“. „Пресечката на ул. „Чумерна“ е в окаяно състояние, таксита и линейки трудно стигат до..

публикувано на 29.07.24 в 16:09

"Възраждане" за новите такси

Докладните, които искат да осъществят одит и да поставят таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен, са пиар действия. Това обяви по време на брифинг Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет. Той определи двете искания на независимия съветник Павел Павлов и на групата на ГЕРБ като..

публикувано на 29.07.24 в 15:26

Дрогирана зад волана

65-годишна дрогирана жена засече шуменската полиция, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 28 юли около 11:00 часа в село Памукчии е станал пътен инцидент. По време на работа е извършена проверка с техническо средство на водачката, която управлявала лек автомобил „Шевролет“. Установена е положителна на канабис проба.  Жената е задържана за..

публикувано на 29.07.24 в 14:42