Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 партии и 7 коалиции в Разград

Разград
Снимка: Данче Бозаджиева

Най-младият кандидат за депутат в Разградско е 25-годишният Пресиян Иванов от партия "Благоденствие - Обединение - Градивност ", а най-възрастният е Марко Иванов - на 79, от "Българска социалдемокрация - Евролевица". Това съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия Юмгюл Ахмедова.

Общо 120 кандидати за народни представители ще се борят за четирите депутатски мандата от 18-и Многомандатен избирателен район - Разград на предстоящите парламентарни избори. Те са представители на 20 партии и 7 коалиции. Желаещите да седнат зад депутатската банка от региона са с 11 повече в сравнение с предишния вот.

Сред водещите фигури в листите на партиите има имена на политици, юристи, медици, учители, бизнесмени. Председателят на 45-о и 46-о Народно събрание Ива Митева е начело на листата на "Има такъв народ". Втори е Драгомир Петров, а трета е областният лидер на партията Мария Господинова.

"БСП за България" отново, както на 11 юли, заложи на директора на училище и председател на групата общински съветници от БСП в Общинския съвет в Разград Елка Неделчева. Този път тя е следвана от кмета на общината Денчо Бояджиев. Сред новите лица в листата на партията е и е разградчанката Цветелина Енчева, съпруга на Георги Енчев от дуета Румънеца и Енчев.

За пореден път Десислава Атанасова застава начело на листата на коалицията ГЕРБ-СДС. Второто място също остава без промяна и е за бившия областен управител Гюнай Хюсмен.

С малки изключения ДПС запазва подреждането на листата си от изборите през юли. Тя отново се води от зам.-председателя на партията Ахмед Ахмедов. Изненада е включването на трето място на д-р Селиме Карагьозова. Тя е личният лекар с най-голяма пациентска листа в областта, както и председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в региона.

Водач на кандидатската листа на "Демократична България" е Мирослав Грънчаров. На изборите през юли зам.-кметът на Разград бе осми в подреждането.

В Разград и областта "Продължаваме промяната" ще разчита на финансиста и търговец на етерични масла Марин Шишев. На втора позиция е д-р Цветомир Цанков, специалист "Образна диагностика" в разградската болница.

Финансистът Симеон Изворов за пореден път повежда листата на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Собственикът на печатница "Разград полиграф" и бивш общински съветник Теодор Ролев отново оглавява коалицията "Национално обединение на десницата".

Сред кандидатите за депутати, които ще се състезават за доверието на избирателите в Разградска област, е и Маню Манев. Той е издигнат за водач на листата на партия "Правото". Манев доби национална известност преди години с едно от предизборните си обещания да направи делфинариум в Разград, за който да се доставя морска вода с цистерни от Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още двама с фалшив ТЕЛК

Двама фалшиви пенсионери са разкрити в Цар Калоян, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Нарушенията са установени при разследване на служители от Икономическа полиция. Установено е, че от януари 2007 г. до момента 62-годишна жена е получила без правно основание 50 000 лв. Сумата представлява лична инвалидна пенсия,..

публикувано на 26.04.24 в 11:56

Разкриха домашна наркооранжерия

Съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа разкриха  криминалисти от Областната дирекция на МВР – Разград. Операцията е проведена на територията на Районното управление – Исперих. В хода на образувано досъдебно производство е претърсен частен имот, обитаван от 32-годишен мъж. Освен оборудваното с осветителни, отоплителни и вентилационни..

публикувано на 26.04.24 в 11:37

Договори за милиони

Договор за реализиране на три проекта на община Разград подписа кметът Добрин Добрев с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  С малко над 1 милион лева от държавния бюджет ще бъде направено проектиране за основен ремонт на градската пречиствателна станция.  3 милиона лева са предвидени за основен ремонт на общинския път Дянково –..

публикувано на 24.04.24 в 16:14

Запрашеност само ден

Само едно превишение на фините прахови частици е отчетено в Разград при първото за годината планово измерване на качеството на въздуха. Това съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе.  Отклонения от нормите е имало на 1 април. Замерванията са направена чрез мобилната автоматична станция в 13 поредни денонощия – от 21 март до 2..

публикувано на 24.04.24 в 15:48

Удари с дървена сопа

37-годишен мъж е задържан в РУ-Кубрат за извършено домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Около 15:30 часа на 23 април от Филиала по спешна медицинска помощ-Кубрат е получен сигнал, че са приели 27-годишна жена с разкъсно-контузна рана на главата и фрактура на дясна ръка. На място в болницата е изпратен полицейски екип, който да..

публикувано на 24.04.24 в 11:12

Обновен храм отвори врати

Официалното откриване на обновения храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Кубрат е днес. Тържественото богослужение извърши Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум. Църквата е основно ремонтирана със средства по Програмата за развитие на селските райони, каза за Ради Шумен отец Светослав от храма. "Храмът е с обновена..

публикувано на 21.04.24 в 08:53

Ориентиране с кауза

Състезание по ориентиране с благотворителна цел ще се проведе днес, на 21 април, в местността "Балеу" край разградското  в село Дряновец. Това е поредната инициатива в подкрепа на разградчаните Ангел Героев и Пламен Кулов, които се борят с онкологични заболявания.  Състезанието по ориентиране е за любители, без ограничения във възрастта. Всеки..

публикувано на 21.04.24 в 08:29