Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Номерата на партиите

Снимка: архив

На предсрочния парламентарен вот коалицията ГЕРБ-СДС ще е номер 32 в бюлетината, а „БСП за България“ – с 33.

На партията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов „Има такъв народ“ се падна номер 24, а на "Демократична България“ – 30.

„Продължаваме промяната“ на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще е с номер 25, ДПС – със 17, а със същия номер ще е и кандидатът за президент на движението Мустафа Карадайъ.

Коалицията „Изправи се БГ!Ние идваме!“ влиза в надпреварата с номер 31.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков

Министър в нарушение на Конституцията

Указът на президента Румен Радев от 10 май за назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев е противоконституционен. Това постанови Конституционният съд. Решението e прието с 11 гласа. Георги Ангелов е подписал решението с особено мнение. Предстои конституционните съдии да обявят..

публикувано на 27.10.21 в 12:58
Милен Митев

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио. За Митев дадоха гласа си четирима от членовете на СЕМ -  председателката на съвета Бетина Жотева, Галина Георгиева, Соня Момчилова и София Владимирова. Розита Еленова се въздържа. Основните аргументи на четиримата членове на СЕМ, подкрепили Митев,..

публикувано на 27.10.21 в 11:44

Донев: Трудовите права не са нарушени

Зеленият сертификат не нарушава трудовите права на хората. Това заяви пред Българската национална телевизия служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Той изтъкна, че в настоящата обстановка е допустимо да се въвеждат ограничения, за да се запази здравето и живота на населението и това е потвърдено с решения на..

публикувано на 27.10.21 в 11:10

Ще стигнем ли до локдаун?

„Ако продължим следващите дни с това темпо и се очертае едно високо плато, може би ще имаме възможността да не влезем в локдаун,  но ако нещата продължават да ескалират  – имайки предвид повече заразени, повече приети в болница - неминуемо ще се стигне и до локдаун, което е и последната мярка“, каза пред БНР заместник - здравният министър..

публикувано на 27.10.21 в 09:35

И фармацевтите искат пари за COVID

Фармацевти искат от държавата такса за обслужване на Covid рецепта. Българският фармацевтичен съюз поиска системата за издаване на електронни рецепти да бъде променена така, че общопрактикуващите лекари да не могат да допускат грешки при предписване. Тези и други искания изложиха в президентската институция. Искането на фармацевтите е за всяка..

публикувано на 27.10.21 в 08:49
СУ Сава Доброплодни - Шумен

МОН с кампания за ученическите тестове

Министерството на образованието и науката ще проведе медийна информационна кампания за тестовете, с които ще бъдат тествани учениците два пъти седмично след завръщането им в училищата. Това е едно от решенията, които са взети на заседание на отрасловия съвет в системата на образованието. Разработване на механизъм за тестване на учениците и поетапно..

публикувано на 27.10.21 в 08:39

Адреси без ток

Във всички области от Североизточна България и днес ще има спирания на тока заради профилактика и ремонтни дейности. В Шуменска област без електрозахранване от 09:00 ч. до 17:00 ч. ще е част от областния град - фирма "Брадърс", военното поделение на изхода от Шумен за Варна, "Асфалтова база", част от КАТ, района на Биволовъдния институт срещу..

публикувано на 27.10.21 в 06:33