Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови контейнери за стари дрехи

Снимка: Община Шумен

Четири контейнера за събиране на текстил и обувки са разположени в Попово, съобщават от местната администрация.

Община Попово е сключила договор с организация по оползотворянане на текстил и обувки, за чиято сметка е транспортирането и дейностите след това.

Контейнерите  са разположени на кръстовището на улиците „ Драва“ и „Ю.Гагарин“ , срещу централния вход на МБАЛ - Попово, на бул „България“ 197 и на ул“ Марко Николов“ 3. Предназначени са за събиране на чисти дрехи, текстил от бита и опаковани обувки Ще се обслужват веднъж седмично, а при необходимост е предвидена възможност и  по-често.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаръци за щастливи деца

"Щастливи деца по Коледа" е насловът на благотворителната кампания на Центъра за подкрепа и личностно развитие в Търговище. Чрез инициативата ще се осигурят празнични подаръци за малките в нужда, съобщиха от ръководството на институцията. Всеки желаещ може да дари средства, с които да бъдат купени играчки, книги и образователни игри или пък..

публикувано на 08.12.21 в 11:34

Бой пред блока

Млад мъж е задържан за хулигански действия и увреждане на лек автомобил, съобщават от полицията в Търговище. В ранните часове на днешния ден до жилищен блок в кв. „Запад“ в Попово 21-годишен мъж нанесъл побой на 22-годишен свой съгражданин. Счупено е и предно стъкло на лекия автомобил „Опел Астра“, ползван от потърпевшия. Извършителят е..

публикувано на 08.12.21 в 10:54

Кризисен център в готовност

Кризисният център за временно настаняване на бездомни хора в Търговище e в готовност да приеме до 6 души. Осигурени са легла, завивки и отопление. В момента в центъра, който се стопанисва от Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“, няма пребиваващи. Настаняването там става след преглед в Центъра за спешна медицинска помощ...

публикувано на 07.12.21 в 14:51

Стипендии за таланти

Дарение от 10 000 лева получава Първо Средно училище „Свети седмочисленици“ в Търговище. Частна компания за подбор на кадри в IT сектора предоставя 20 еднократни стипендии от по 400 лева за ученици с математически профил и още 2000 лева за закупуването на специализиран софтуер.  Такъв тип дарение правим за втора поредна година, като през 2020 г...

публикувано на 07.12.21 в 11:39

Фойерверките под контрол

Специализирана полицейска операция за контрол върху продажбата и употребата на пиротехнически изделия се провежда до 3 януари в Търговищко. Акцентът ще бъде спазване на изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, върху съхранението и търговията с пиротехника. Ще се следи за стриктното спазване на изискването да не се допуска продажба на..

публикувано на 07.12.21 в 09:05

Обновяват спортна площадка

Спортно игрище в двора на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище ще бъде обновено по проект, съобщиха от Общината. Финансирането е по съвместната Годишна програма на министрите на образованието и науката и на младежта и спорта. Близо 50 000 лв. ще бъдат отпуснати за асфалтиране на една от площадките в двора на училището. Там ще..

публикувано на 02.12.21 в 09:52

Осем фирми ще чистят Търговищко

Спокойна е обстановката в община Търговище след започналия тази сутрин снеговалеж. Общинското предприятие БКС е в готовност да започне обработка против заледяване през нощта срещу 1 декември с оглед на очакваните ниски температури. И през тази година 8 фирми ще се грижат за почистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина от 220 км...

публикувано на 30.11.21 в 11:12
Подкасти от БНР