Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Каспичан без вода днес

ВиК - Шумен
Снимка: Радио Шумен

Град Каспичан ще бъде без вода днес, съобщава на сайта си ВиК - Шумен.

Поради профилактика на трафопост на електроразпределителното дружество "Енерго Про" ще бъде спряно водоподаването в гр. Каспичан от 10:00 ч. – 17:00 ч.

В същото време водата в Шумен дойде.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Забраниха проповеди по домовете

Религиозната пропаганда по домовете, извършвана от членовете на „Свидетели на Йехова“ в Шумен, е окончателно забранена. Върховният административен съд отказа да ревизира взетото през май решение и обяви обжалването на йеховистите за процесуално недопустимо и просрочено. Религиозната институция атакува промени в Наредба №1 за поддържане и..

публикувано на 02.12.21 в 14:17
Шуменски университет

Шуменският университет с добър рейтинг

Шуменският университет е в средата на класацията по институционална акредитация и на трето място в традиционното за ВУЗ-а направление „педагогика“. Това става ясно от единайсетото издание на Рейтинговата система на 52-те висши училища в България, което бе представено днес в Министерството на образованието и науката (МОН). Според..

публикувано на 02.12.21 в 13:57

Наркодилър с двойно гражданство - под стража

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен, състав на Шуменския окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо 47-годишния мъж, обвинен, че е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в условията на опасен рецидив, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. Съдът уважи мотивите на прокуратурата да поиска..

публикувано на 02.12.21 в 13:11

Три деца с коронавирус

За изминалото денонощие 33 души са с потвърден положителен резултат за COVID-19 в област Шумен. . Регистрираните са на възрастот 12 до 87 години, като три от тях са деца на 12 години. Най-много са новозаразените на възраст от 40 до 49 години. Това съобщиха от РЗИ - Шумен. В..

публикувано на 02.12.21 в 13:02

Отиде си Иван Карадочев

Литературният критик Иван Карадочев е починал тази сутрин в съня си. Това съобщи в социалната мрежа Николай Калев – член на УС на клуб „Култура за Шумен“. Иван Карадочев бе член на Съюза на българските писатели, литературен критик и културолог от национално значение, с над 2000 публикации. Пишеше статии за творчеството на Ивайло Петров, Йордан..

публикувано на 02.12.21 в 12:27
Фонтанът пред Съдебната палата в Шумен

Искат арест за каналджиите от Бургаско

Двама мъже от село Подвис, област Бургас, превозвали 13 мигранти, са задържани край Шумен. Единият от тях – 28-годишен мъж,  е привлечен в качеството му на обвиняем за това, че с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомага чужденец да преминава в страната в нарушение на закона. Той е осъждан и е извършил деянието в изпитателен..

публикувано на 02.12.21 в 11:57
СУ

Обновяват училище с пари от Норвегия

Част от Средното училище „Васил Левски“ в Нови пазар ще бъде основно ремонтирано със средства от Норвегия, съобщават от администрацията. Проектът е на стойност над 900 000 лв. и включва поставянето на външна и вътрешна топлоизолация и подмяна на дограми. Ще бъде обновена и отоплителната инсталация, която ще се захранва от собствен източник на..

публикувано на 02.12.21 в 11:49
Подкасти от БНР