Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сигнал до прокуратурата от СИДП

Снимка: СИДП

Сигнал, свързан с наема на сградата, в която се помещава ДЛС - Паламара, и сключения договор, депозира в прокуратурата ръководството на Североизточното държавно предприятие. Това съобщиха от СИДП.

При проверка, извършена от новоназначените членове на УС и директорът на СИДП са установени смущаващи факти. Договорът за наем между „Б НАС“ ЕООД и ДЛС - Паламара е сключен за 5,80 лева на квадратен метър без ДДС, докато справедливият пазарен наем на административни/офис помещения варира между 2 и 3 лева за квадратен метър.

Смущаващ се оказва и член 25 в договора, според който стопанството няма никакво право да прекрати договора, заради изключително големи финансови вреди. В крайна сметка излиза, че администрацията на стопанството не може да се премести в значително по-евтини помещения, въпреки непосилните суми по настоящия договор.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Безопасен студентски празник

Засилено полицейско присъствие по пътищата в региона преди и по време на студентския празник. Контрол ще има  по спазване на противоепидемичните мерки и недопускане на нарушаване на обществения ред. Това съобщават от шуменската полиция. От понеделник започва полицейска операции за контрол над водачите на моторни превозни средства. Акцент ще бъде..

публикувано на 03.12.21 в 15:49
Ваксина

Ваксини през уикенда

РЗИ - Шумен организира „зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на всички желаещи на 04.12.2021 г. (събота) и 05.12.2021 г. (неделя) в два кабинета. Кабинетът на РЗИ на ул. „Цар Калоян“ № 1 (до РУО Шумен) ще работи от 09:00 ч. до 14:00 ч. МЦ „Свети Иван Рилски“ на пл. „Възраждане“ №1 (Старата поликлиника,..

публикувано на 03.12.21 в 15:37

„Операция плюшено мече“ в Шумен

Поредното издание на инициативата си „Операция плюшено мече“ организират от фенклуба на „Арсенал“ в Шумен и техни приятели. Кампанията отново е насочена към Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. От ръководството са предоставили списък с нещата, които са им необходими. Сред тях са пъзели, строители, мозайки, книги със звуци,..

публикувано на 03.12.21 в 14:54
СУ Сава Доброплодни - Шумен

От Никулден отново в клас

Наличните 10 000 щадящи теста за COVID-19, с които разполага в момента Регионалното управление на образованието в Шумен, са достатъчни, за да се осигури тестването на учениците от цялата Шуменска област и в понеделник в клас да се върнат всички от 1 до 12 клас. Това каза за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Драгомир..

публикувано на 03.12.21 в 14:08

Подкрепа за хората с увреждания

Кметът Любомир Христов се срещна днес с председателя на регионалната организация на Съюза на инвалидите в Шумен Иванка Казакова, председателя на регионалната организация на хората със зрителни увреждания Нели Коларова и председателя на ТПК „Иглика“ Галина Миразчийска по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. На нея присъстваха..

публикувано на 03.12.21 в 13:57

397 ваксини за ден

Дете на 2 години е най-малкият пациент с коронавирус в шуменската болница. Това показват обобщените данни на Регионалната здравна инспекция в Шумен за 2 декември. Още 3 деца има настанени в детското отделение, които са на възраст от 5 до 11 години. Новозаразените с COVID-19 през изминалото денонощие в Шуменска област са 30   и са на възраст..

публикувано на 03.12.21 в 12:26

Три деца с коронавирус в МБАЛ - Шумен

3 деца с COVID-19 са настанени в момента в детското отделение на шуменската болница. Две от тях са приети вчера. Те са на възраст 5 и 11 години, каза д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Към момента в болницата има 132 души, 124 от тях са с положителни проби.   В интензивното отделение са настанени 4 души, всички те са интубирани...

публикувано на 03.12.21 в 09:56
Подкасти от БНР