Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отново затягат мерките

Снимка: Радио Шумен

Достъпът на външни лица в сградата на общинската администрация в Силистра с изключение на ГРАО, Местни данъци и такси и Общинския център за информация и услуги вече е ограничен, съобщиха от общината.

Всички, които влизат в сградата, трябва да носят маска, покриваща носа и устата, да премерят температурата си и да спазват отстояние от 1,5 мeтра, съгласно заповедите на МЗ.

На общинските пазари се създава организация за еднопосочно движение, ще бъде осигурен контрол на влизащите лица и ще се допускат не повече от 1 човек на 8 квадратни метра. Между посетителите трябва да бъде осигурена физическа дистанция от най-малко 1,5 метра; работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Служители на отдел „Инспекторат“ съвместно с РЗИ и полицията започват проверки за спазване на въведените мерки.ВИЖТЕ ОЩЕ

Темида отваря врати

Ден на отворените врати провежда днес Районният съд в Дулово, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Силистра.   Темата е „Трийсет години Конституция на Република България - върховенство на правото, демокрацията и защитата на основните права“. Проявата е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет „Открито за съдебната власт“. С нея..

публикувано на 01.12.21 в 14:41

Тръгна ВиК проект за 80 милиона

С първа копка започна в Силистренско проект на ВиК за близо 80 милиона лева. С изпълнение на дейностите допълнително над 45 000 жители ще имат достъп до подобрено водоснабдяване. Проектът предвижда доизграждане и реконструкция на над 100 км ВиК мрежа и довеждащи водопроводи в Силистра, Тутракан и селата Айдемир и Калипетрово. Основната цел е..

публикувано на 01.12.21 в 13:30

Как учат в Силистренско

От днес изцяло в присъствено обучение са се върнали учениците от силистренските общини Кайнарджа, Дулово, Ситово и Главиница, информираха от Регионалното управление на образованието в Силистра. Тестването на учениците там е преустановено, се казва в съобщението. В общините Силистра и Тутракан четиринайсетдневната заболяемост е паднала под 500..

публикувано на 29.11.21 в 14:13

От декември отново на театър

Зрители над 18 години могат да влизат само със зелен сертификат в Силистренския драматично-куклен театър, който от началото на декември възобновява своята работа, съобщиха от театъра. В съботните и неделните дни са представленията за деца. В театралния афиш  са включени „Нова приказка за житената питка“ от Стефан Стоянов, „Мечо Пух“ по А. Милн,..

публикувано на 27.11.21 в 12:34
HydRUforce

Еко кораб по Дунав

Първото демонстрационно плаване на екологичния плавателен съд „HydRUforce“ беше днес в акваторията на р. Дунав при Силистра. Корабът е първи по рода си в България и е дело на екип на Русенския университет с партньори от различни институции, сред които е и община Силистра.  Новият плавателен съд е хибрид със задвижване на база на „слънчева..

публикувано на 25.11.21 в 13:48

Кампания за възрастните от Рояк

Кампания за събиране на дрехи и обувки за възрастните хора от село Рояк, Варненско, е започнала в силистренското село Шуменци.Благотворителната акция се организира от отец Михаил и съпругата му презвитера Калина Михайлова. Всичко започва още вчера в социалните мрежи. Акцията ще продължи до утре на обяд. Сборният пункт е храмът „Св. Георги“ в село..

публикувано на 24.11.21 в 10:14
Силистренският бряг

31% отидоха до урните в Силистренско

С почти 31% активност завърши изборният ден в Силистренска област. До урните са отишли 35 294 души от 114 090 по данни на ЦИК. Или това са 7% по-малко, отколкото са гласували на първия тур на 14 ноември. Най-висок дял имат общините Алфатар – 37,38 на сто, Силистра – 36,08 на сто и Тутракан 34,49 процента. С малко под 30 на сто са..

публикувано на 21.11.21 в 21:37
Подкасти от БНР