Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заведенията срещу мерките

Снимка: Незабравка Кирова-Христова

Протестиращи представители на Българската хотелско-ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на заведенията и фитнесклубове в Силистра затвориха кръстовище днес. Те недоволстват срещу „хаотичните“ действия на здравните власти в борбата за ограничаване на пандемията.

Според Милен Делийски – представител на Българската хотелско-ресторантьорска асоциация за дунавския град, мерките не бива да бъдат насочени към отделни бизнеси, а да бъдат повсеместни. Той подчерта, че „протестът не е политически, а протест на хора, чиито съдби и начинът им на труд са засегнати“. Делийски допълни, че в Силистренско в този бранш работят над 2300 души.

Според Милен Делийски, за сряда се подготвя национален протест, ако не бъдат направени промени.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кулинарен конкурс на празника

Без масови прояви ще бъде отбелязан днес храмовият празник на тутраканската църква "Свети Николай". Организирани са кулинарен конкурс за приготвяне на пълнен шаран по различни рецепти и изложба на проф. Пламен Легкоступ от Великотърновския университет на тема „Ихтис или символът на рибата“. Храмът "Свети Николай" се намира в архитектурния..

публикувано на 06.12.21 в 09:46

Пари за нов физкултурен салон

Нов физкултурен салон ще бъде изграден за учениците в училище „Николай Вапцаров“ в Силистра. Общината е една от четирите в страната с одобрен проект по Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и съоръжения в държавните и общинските училища. Дейностите в силистренското училище..

публикувано на 03.12.21 в 14:44

Отлагат ремонти на здравни служби

Заради драстичното поскъпване на строителните материали тази година здравните служби в две дуловски села няма да бъдат ремонтирани. Това са Межден и Паисиево. Въпреки че има заделени 15 000 лева, средствата са недостатъчни за качествен ремонт на сградите, каза кметът на Общината д-р Юксел Ахмед. Общинското ръководство в Дулово ще търси начин..

публикувано на 03.12.21 в 12:34

Грижа за възрастни и психоболни

От днес в Силистра започват работа Център за грижа за лица с психични разстройства и Център за грижа за възрастни хора с невъзможност за самообслужване. Финансирането общо е в размер на малко над половин милион лева по ОП „Развитие на човешките ресурси“. След 12 месеца новите услуги ще се финансират вече от държавния..

публикувано на 02.12.21 в 14:24

Темида отваря врати

Ден на отворените врати провежда днес Районният съд в Дулово, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Силистра.   Темата е „Трийсет години Конституция на Република България - върховенство на правото, демокрацията и защитата на основните права“. Проявата е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет „Открито за съдебната власт“. С нея..

публикувано на 01.12.21 в 14:41

Тръгна ВиК проект за 80 милиона

С първа копка започна в Силистренско проект на ВиК за близо 80 милиона лева. С изпълнение на дейностите допълнително над 45 000 жители ще имат достъп до подобрено водоснабдяване. Проектът предвижда доизграждане и реконструкция на над 100 км ВиК мрежа и довеждащи водопроводи в Силистра, Тутракан и селата Айдемир и Калипетрово. Основната цел е..

публикувано на 01.12.21 в 13:30

Как учат в Силистренско

От днес изцяло в присъствено обучение са се върнали учениците от силистренските общини Кайнарджа, Дулово, Ситово и Главиница, информираха от Регионалното управление на образованието в Силистра. Тестването на учениците там е преустановено, се казва в съобщението. В общините Силистра и Тутракан четиринайсетдневната заболяемост е паднала под 500..

публикувано на 29.11.21 в 14:13
Подкасти от БНР