Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тухли в Ришкия проход

Снимка: Радио Шумен

Разсипани тухли от камион по пътното платно затрудняват движението в Ришкия проход в района на бургаското село Прилеп. Това съобщи слушател на Радио Шумен, който пътува по маршрута.

Тежкотоварният автомобил е изтеглен встрани, но товарът е останал на пътя.

От пътната агенция съобщиха също, че временно движението по път II-73 Шумен – Карнобат в участъка Риш – Прилеп при км 57 се осъществява двупосочно в лентата посока Карнобат поради ПТП. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Всички ученици в клас

Всички ученици от 1 до 12 клас ще се върнат в училище от понеделник, заяви здравният министър Стойчо Кацаров. По думите му, по предложение на експертите тестването на учениците ще се прави веднъж седмично, защото епидемичната ситуация го позволява, броят на заразените намалява непрекъснато и регистрираната заболяемост при деца..

публикувано на 02.12.21 в 13:36
Русенски университет

Студентите се увеличават

С над 4000 са се увеличили студентите в българските университети през академичната 2020/2021 г. и общият им брой е близо 203 000, сочат данните от Рейтинговата система на висшите училища в България. Нейното 11-о издание беше представено днес в Министерството на образованието и науката (МОН). Най-голямото висше училище остава Софийският..

публикувано на 02.12.21 в 11:40

Липса на знаци и лоша маркировка

В отворено писмо до министъра на регионалното развитие Виолета Комитова и директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, от Института за пътна безопасност уведомяват, че два месеца преди трагичния инцидент на магистрала „Струма“, е извършена проверка на мястото, която констатира липсата на знак и лоша маркировка. Изводите..

публикувано на 02.12.21 в 10:53

Пенсиите - с добавка 120 лева

Изплащането на пенсиите и добавките за месеца ще бъде в периода между 7 декември (вторник) и 20 декември (понеделник). Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева на близо 2,07 милиона пенсионери. Тя се изплаща за трети месец поред и замества изплащаната до септември еднократна допълнителна сума от 50 лева. За изплащането на..

публикувано на 02.12.21 в 10:08

МОН: Всички ученици в клас до вторник

Връщането на всички ученици в училище ще се случи най-късно до вторник – 7 декември. Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков. По думите му, това ще се случи след промяна в заповедта на здравния министър. Според него в момента пристигат между два и три пъти по-малко тестове, като тези бройки стигат..

публикувано на 02.12.21 в 09:37
Пленарната зала на Народното събрание през тази година е арена на ожесточени политически сблъсъци.

Предлагат Нинова за шеф на НС?

Председателят на парламента да се сменя всяка година на ротационен принцип. За това са се договорили четирите формации, преговарящи за съставяне на правителство – „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Идеята е при пълен мандат всяка от четирите формации да има председател на парламента. Ротацията..

публикувано на 02.12.21 в 08:55

Адреси без ток

Спирания на тока ще има от 08:30 ч. до 15:00 ч. в част от улица "Охрид" в Шумен , заради обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия. В интервала от 09:00 ч. до 17:00 ч. , ще бъде прекъснато електрозахранването в селата Васил Друмево, Илия Блъсково, Благово, Овчарово, Костена река, Кладенец и Друмево, а от 09:00 ч. до 14:00..

публикувано на 02.12.21 в 06:43
Подкасти от БНР