Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Планово без ток

Снимка: архив

Ремонти и профилактика на съоръженията ще има и днес (26 октомври) в Североизточна България. Поради тази причина предстоят спирания на електрозахранването.

В Шуменска област от 9 ч. до 17 ч. ток няма да има в селата Калугерица и Памукчии.

В Разградско от 8 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването в част от село Китанчево, от 8,30 ч. до 17 ч. – в селата Кривня, Сваленик и Киченица, а от 8,30 ч. до 16,30 ч. – в райони на Цар Калоян.

В Търговище ток от 9 ч. до 17 ч. няма да има на отделни адреси в квартал „Запад“, по булевардите „Александър Стамболийски“ и „Трайко Китанчев“ и по улиците „Вит“, „Лудогорие“, „Копривщица“, „Опълченска“, „Одрин“, „Цар Калоян“, „Цар Самуил“, „Страцин“, „Кукуш“, „Руен“, „Радомир“, „Мусала“, „Черни връх“, „Тутракан“, „Панайот Волов“, „Драва“, „Хан Омуртаг“ и „Панега“. Ще е спряно захранването и във Второ Основно училище „Никола Вапцаров“, в Детската градина „Звънче“ и в сградата на Районната здравноосигурителна каса.

В Търговищка област подаване от 9 ч. до 16,30 ч. няма да има в село Черковна, от 9 ч. до 16 ч. – в Братово, Божурка, Пайдушко, Пролаз, Цветница, Пресиян, Горна Кабда и Китино, от 9 ч. до 15 ч. – в част от Попово, а от 13 ч. до 17 ч. – в селата Тъпчилещово, Беломорци, Презвитер Козма, Бостан, Зелена морава, Пъдарино, Първан и Пехчево.

В Силистренско от 8,30 ч. до 16,30 ч. ще е спряно захранването в селата Пожарево и Дунавец, както и в района на горското стопанство „Каракуз“, а от 9 ч. до 17 ч. – в селата Полковник Ламбриново, Професор Иширково, Йорданово, Смилец, Сърпово и Казимир.

В Русе ток от 8,30 ч. до 16,30 ч. няма да има за отделни абонати по улиците „Петър Берон“, „Света Троица“, „Симеон Велики“, „Хан Крум“, „Проф. Асен Златаров“, „Хан Аспарух“, „Ангел Кънчев“, „Дойран“, „Муткурова“, „Цар Освободител“ и „Борисова“.

В областта от 8,30 ч. до 17 ч. без електрозахранване ще са райони на Сеново и Сваленик, а от 8,30 ч. до 9,30 ч. и от 15,30 ч. до 17 ч. – в Ряхово.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаръци за щастливи деца

"Щастливи деца по Коледа" е насловът на благотворителната кампания на Центъра за подкрепа и личностно развитие в Търговище. Чрез инициативата ще се осигурят празнични подаръци за малките в нужда, съобщиха от ръководството на институцията. Всеки желаещ може да дари средства, с които да бъдат купени играчки, книги и образователни игри или пък..

публикувано на 08.12.21 в 11:34

Бой пред блока

Млад мъж е задържан за хулигански действия и увреждане на лек автомобил, съобщават от полицията в Търговище. В ранните часове на днешния ден до жилищен блок в кв. „Запад“ в Попово 21-годишен мъж нанесъл побой на 22-годишен свой съгражданин. Счупено е и предно стъкло на лекия автомобил „Опел Астра“, ползван от потърпевшия. Извършителят е..

публикувано на 08.12.21 в 10:54

Кризисен център в готовност

Кризисният център за временно настаняване на бездомни хора в Търговище e в готовност да приеме до 6 души. Осигурени са легла, завивки и отопление. В момента в центъра, който се стопанисва от Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“, няма пребиваващи. Настаняването там става след преглед в Центъра за спешна медицинска помощ...

публикувано на 07.12.21 в 14:51

Стипендии за таланти

Дарение от 10 000 лева получава Първо Средно училище „Свети седмочисленици“ в Търговище. Частна компания за подбор на кадри в IT сектора предоставя 20 еднократни стипендии от по 400 лева за ученици с математически профил и още 2000 лева за закупуването на специализиран софтуер.  Такъв тип дарение правим за втора поредна година, като през 2020 г...

публикувано на 07.12.21 в 11:39

Фойерверките под контрол

Специализирана полицейска операция за контрол върху продажбата и употребата на пиротехнически изделия се провежда до 3 януари в Търговищко. Акцентът ще бъде спазване на изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, върху съхранението и търговията с пиротехника. Ще се следи за стриктното спазване на изискването да не се допуска продажба на..

публикувано на 07.12.21 в 09:05

Обновяват спортна площадка

Спортно игрище в двора на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище ще бъде обновено по проект, съобщиха от Общината. Финансирането е по съвместната Годишна програма на министрите на образованието и науката и на младежта и спорта. Близо 50 000 лв. ще бъдат отпуснати за асфалтиране на една от площадките в двора на училището. Там ще..

публикувано на 02.12.21 в 09:52

Осем фирми ще чистят Търговищко

Спокойна е обстановката в община Търговище след започналия тази сутрин снеговалеж. Общинското предприятие БКС е в готовност да започне обработка против заледяване през нощта срещу 1 декември с оглед на очакваните ниски температури. И през тази година 8 фирми ще се грижат за почистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина от 220 км...

публикувано на 30.11.21 в 11:12
Подкасти от БНР