Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подкрепа за бизнеса

4
Снимка: Областна администрация Русе

Възможностите за привличане на инвестиции в Русе и региона обсъдиха областният управител Борислав Българинов и министърът на икономиката Даниела Везиева. Целта е да се даде възможност на предприемачи от различни браншове за развитие на стартъпи, а на вече утвърдени на пазара фирми – да стъпят в Русенско.

Според Българинов, регионът има потенциал и за привличане на още спедиторски компании от различни сегменти. По предложение на областния управител в края на тази или началото на следващата година в Русе ще се проведе конференция, посветена на предимствата за започване и развитие на бизнес в региона.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Русе участва в екокампания

Русе е първият български град, който се състезава за намаляване на въглеродните емисии. Община Русе се включи в глобалната кампания „Race to zero”, включваща повече от 31 региона, 733 града, над 3000 предприятия и повече от 600 висши учебни заведения в света. Целта е да се достигнат нулеви въглеродни емисии до 2050 година. В инициативата ще се..

публикувано на 07.12.21 в 14:44

Шампиони по рециклиране

20 училища от Община Русе се включиха в първото издание на кампанията за мотивиране на разделното събиране „Екошампиони“. 11 000 ученици от 1 до 12 клас събраха над 2200 чувала с отпадъци с общо тегло 3670 кг. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Николово се класира на първо място сред участниците от Община Русе и ще получи голямата..

публикувано на 07.12.21 в 14:29

Гости от Монголия

Възможностите за развитие на туризма и насърчаването на инвестициите в Русенско обсъдиха областният управител на Русе Борислав Българинов и посланикът на Монголия в България Лхагвасурен Саянаа. Идеята е още през следващата година да се проведе туристическо изложение, на което да бъдат представени природните богатства и културните..

публикувано на 07.12.21 в 13:28

Курбан и молебен на празника

С празнична програма, молебен за здраве и благополучие и рибен курбан ще бъде отбелязан в Русе празникът на свети Николай Чудотворец. Събитието се организира от Народното читалище „Стефан Караджа“. Програмата ще започне в 12 ч. в двора на бившето училище „Пейо Яворов“. На място ще бъде осветен традиционният рибен курбан, който ще се раздаде на..

публикувано на 06.12.21 в 10:58

Смърт на пътя

19-годишен е загинал при катастрофа тази нощ по пътя между Русе и село Николово .  Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Русе. Сигнал за произшествието е постъпил на тел. 112 в 03:57 часа. Съобщено е за катастрофирал лек автомобил „Пежо“, който е излязъл извън пътя вдясно, преобръщайки се по таван.  19-годишен, който е пътувал в колата, е загинал..

публикувано на 06.12.21 в 10:25

25% от населението са ваксинирани

Близо ¼ от населението в Русенска област е със завършен имунизационен цикъл. Справка в Единния информационен портал показва, че малко над 50 хил. жители на региона имат по две дози от някоя от ваксините срещу COVID-19 или са имунизирани с еднодозовия препарат на „Янсен“. В същото време около 4 на сто от русенци са с поне една игла срещу..

публикувано на 04.12.21 в 16:26

Деца на гости в съда

При спазване на противоепидемичните мерки Районният съд в Русе осъществи традиционния Ден на отворени врати. Гости бяха само третокласници от СУ „Йордан Йовков“  Русе, придружавани от директора Кремена Кръстева и класните си ръководители. Председателят на Районен съд – Русе съдия Елена Балджиева и съдия Велизар Бойчев ги посрещнаха в..

публикувано на 03.12.21 в 15:02
Подкасти от БНР