Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разбиха схема за купуване на гласове

Снимка: Радио Шумен

Схема за купуване на гласове е разкрила Областната дирекция на МВР в Разград.

По време на изборите на 11 юли са установени близо 2500 подадени заявления за гласуване в подвижна кутия за хора с трайни увреждания. Според органите на реда броят е в пъти по-висок от вота през април. Само в общините Кубрат и Исперих те са били по 500.

"Резултатите от проверките са показали, че хората от чието име са подадени заявленията, не знаят за тяхното съществуване", заяви ст. комисар Диян Минков, директор на Областната дирекция на МВР – Разград.

Някои от хората, подписани под заявленията, са разпитани. Те са обяснили, че никога не са подписвали тези документи.

Според полицията в други заявления подписите очевидно са фалшифицирани.

За да се случи тази схема, по думите на ст. комисар Диян Минков, някои от служителите в общинските администрации не са упражнили контрол при приема на документите за гласуване в подвижна секция.

Чуйте ст. комисар Диян Минков.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ограничен достъп до сградите

Липсата на достъпна среда е сред основните проблеми на хората с увреждания в област Разград, каза за БТА Радослав Няголов, председател на регионалната организация на Съюза на инвалидите в Разград. Той подчерта, че законите за хората с увреждания са добри, но контролът по тяхното изпълнение е слаб. По думите му, въпреки нормативните изисквания,..

публикувано на 03.12.21 в 10:07

Намериха мъртва издирваната жена

Обявената за издирване 72-годишна Еленка Касърова бе открита мъртва вчера. Това съобщиха от разградската полиция. Около 16 часа на 1 декември клошар се натъкнал на тялото на жената в крайпътна канавка на около 20 метра от вилата, в която живеела със съпруга си в местността „Арменски лозя“ край Разград. При първоначалния оглед, извършен от съдебен..

публикувано на 02.12.21 в 09:42
МБАЛ - Кубрат

Освободиха шефа на МБАЛ - Кубрат

Общинският съвет в Кубрат освободи от поста управител на болницата д-р Павлина Мичева. Решението беше взето въпреки протеста на болнични служители. Срокът на договора на ръководителя изтече и от местния парламент решиха да не го подновяват. Заради угрозата Кубрат да остане без лечебно заведение и персонал в него, беше изказано предложение д-р..

публикувано на 01.12.21 в 08:50

Старт на кампанията за подпаленото момиче

Започна кампанията за пострадалото и обгоряло 17- годишно момиче от Цар Калоян. Акцията се провежда с подкрепата на Българския червен кръст в Разград. Кутии за събиране на дарения са поставени в пет от по-големите търговски обекти в Разград, в четири магазина в Цар Колоян и по един в селата Осенец и Езерче. Кампанията ще продължи до края на..

публикувано на 01.12.21 в 08:41

Издирват 72-годишна жена

Полицията в Разград издирва Еленка Илиева Касърова. Жената се търси във връзка с подадена молба от съпруга й. Тя е на 72 години. Напуснала е дома си на 28 ноември 2021 г. около 16 ч. и оттогава е в неизвестност. Еленка Касърова е била облечена със сива домашно плетена блуза, зелен елек, черен панталон и домашни чехли. По данни на близките,..

публикувано на 30.11.21 в 14:01

20 нови работни места

20 трайно безработни жители на Община Разград ще бъдат ангажирани с аварийни дейности през декември. Програмата за обучение и заетост се реализира от Община Разград съвместно с Бюрото по труда. Участниците в нея ще бъдат ангажирани и с почистване на натрупал сняг, отстраняване на   шума от отводнителните шахти, почистване на речните..

публикувано на 30.11.21 в 11:16

ТИР се обърна на пътя

ТИР с търговищка регистрация се преобърна на пътя Русе - Разград в района на село Осенец. Сигналът за инцидента е получен около 10.40 часа днес. Тежкотоварният камион пътувал в посока Разград. На спускането преди Осенец излязъл от платното за движение и се обърнал извън пътя. 67-годишният водач от Търговище е с рана на главата. Оказва му се..

публикувано на 29.11.21 в 11:20
Подкасти от БНР