Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Адреси без ток

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Във всички области от Североизточна България и днес ще има спирания на тока заради профилактика и ремонтни дейности.

В Шуменска област без електрозахранване от 09:00 ч. до 17:00 ч. ще е част от областния град - фирма "Брадърс", военното поделение на изхода от Шумен за Варна, "Асфалтова база", част от КАТ, района на Биволовъдния институт срещу КАТ, вилна зона "Байчов кладенец", "Под манастира", "Овчарниците" и "Чашка", Птицекомбинат "Камчия", комплекс "Пети километър", фирма "Мегафрут" и "Сарк България". По същото време ток няма да има в района на: дежурно напрежение на "Индустриален парк - Шумен", работилница на "Булгаз", фирма "Тера", селата Коньовец, Царев брод, Велино, Живково, Калино, Иглика, Дренци, Габрица и част от Черноглавци. По същото време с прекъснато електричество ще са и абонатите от селата Калугерица, Памукчи и Каменяк.

В Разградска област в интервала от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на Цар Калоян, Сеново и селата Кривня, Благоево, Топчии и Китанчево.

В Търговищко от 09:00 ч. до 15:00 ч. ток няма да има в част от Попово, а от 13:00 ч. до 17:00 ч. в южната промишлена зона на Омуртаг,  обектите в местността "Ярана" и селата Великденче, Паничино и Станец. За времето от 09:00 ч. до 16:00 ч. без електрозахранване ще са абонатите от селата Братово, Божурка, Пайдушко, Пролаз, Цветница, Пресиян, Горна Кабда, Китино и Черковна. От 13:00 ч. до 17:00 ч. прекъсвания ще има в районите на селата Зелена морава, Пъдарино и Първан.

В Силистренска област от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата Долно Ряхово, Малък Преславец, Пожарево и Дунавец. От 09:00 ч. до 12:00 ч., ток няма да има в част от Айдемир.

В Русенска област планово спиране на електрозахранването е предвидено от 08:30 ч. до 17:00 ч. в част от Русе и селата Бистренци и Кошарна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Има тестове за следващата седмица

Осигурени са тестовете за следващата седмица за всички ученици от 1 до 12 клас, така че да могат да се върнат присъствено в училище. Това съобщи в кулоарите на парламента служебният министър на образованието Николай Денков: "Пристигнаха 90 000 теста вчера късно вечерта и с тях ще стартираме през следващата седмица. Които училища са готови,..

публикувано на 03.12.21 в 12:41
Никола Минчев говори от трибуната на парламента

Никола Минчев е избран за председател на НС

Депутатът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е избран за председател на парламента. Кандидатурата на Минчев бе подкрепена от 158 депутати, един бе „против“, 72 гласуваха „въздържал се“ „В благоприятното положение сме на хора, които наскоро са получили доверието на българските граждани. Това благоприятно положение предстои да свърши и..

публикувано на 03.12.21 в 11:45

Предлагат юрист за шеф на парламента

Юристът Никола Минчев ще бъде кандидатурата на ПП за председател на Народното събрание, съобщи лидерът на ПП Кирил Петков. Пред журналисти Кирил Петков поясни, че в началото на идната седмица коалиционното споразумение може да бъде подписано. Петков очерта като най-оптимистичен срок до края на другата седмица да бъде предложен и целият състав на..

публикувано на 03.12.21 в 11:04

Заклеха се да ни служат

Народните представители от 47-то Народно събрание тържествено се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. Най-възрастният народен представител Силви Кирилов от „Има такъв народ“ откри първото заседание на новоизбрания парламент...

публикувано на 03.12.21 в 11:00

Време за национален консенсус

Нашето общество още търси изход от корупционното статукво, но то вече каза „не“ на превзетата държава и на реставрирането на авторитаризма. Време е за национален консенсус. Това каза президентът Румен Радев в речта си по време на откриването на новото, 47-о Народно събрание. Загубата на доверие в политическата класа пролича в отдръпването от..

публикувано на 03.12.21 в 10:13

Откриват Народното събрание

С тържествено заседание в 9 ч. ще бъде открито новото 47-то Народно събрание. Държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към българските граждани и към народните представители, а седемте политически сили ще представят в декларации своите приоритети. Първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат д-р Силви Кирилов, избран от..

публикувано на 03.12.21 в 08:30

Слънчево начало на деня

Температурите в Североизточна България към 5 ч. тази сутрин бяха от 2 градуса в Шумен до 8 в Русе. В Силистра и Разград температурата е 7 градуса, а 3 – в Търговище. Денят днес ще започне със слънчево време, но от запад облачността постепенно ще се увеличава. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад и все още ще бъде много по-топло от..

публикувано на 03.12.21 в 06:36
Подкасти от БНР