Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Училищата в Русе на 50% онлайн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Училищата в община Русе преминават в дистанционно обучение на ротационен принцип от днес. Това съобщиха от областната администрация. Преустановяват се присъствените учебни занятия на 50% от паралелките поради достигната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 между 500 и 750 души на 100 000 население.

Ротацията на учениците се извършва по предварително изготвен от съответното училище график от днес до 2 ноември. Яслите и детските градини на територията на Община Русе ще продължат своята работа при спазване на въведените насоки в условията на извънредна епидемична обстановка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Масови проверки на пътя

Мащабни проверки на пътната мрежа започват в Русенско, обяви заместник областният управител Синан Хебибов. Решението идва няколко дни след разпореждането на прокуратурата за спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и първокласните пътища в цялата страна. В Русенско ще се направи основен..

публикувано на 03.12.21 в 09:26
Доходно здание - Русе

Благотворителен концерт

„Семейство, уют и топлина” е мотото на благотворителния концерт, който организират днес в   Доходното здание в Русе младежите от Интеракт клуб. Инициативата цели подкрепа на крайно нуждещи се семейства, които ползват социални услуги. Това съобщи Невена Донева. Преди събитието ще се събират нови или употребявани, но запазени - дрехи, обувки, книги..

публикувано на 02.12.21 в 09:13

Русенец осъди ВиК

ВиК дружеството в Русе трябва да върне на потребител платена без основание сума. Окръжният съд потвърди решението на Районния съд - Русе, с което „ВиК“ е осъдено да заплати получени без основание над 1600 лева, начислени на абонат за един месец. Мъжът и съпругата му живеят в с. Червена вода. Нямали басейн, нито оранжерия. Измервателният уред за..

публикувано на 01.12.21 в 10:58

Всеки десети тест е положителен

Русенска област отново е с най-много нови случаи на коронавирус в Североизточна България – 116. Това показват данните за изминалото денонощие. 36 са новозаразените в Шуменско, 32 – в Търговище и региона, 28 – в Разградска област, 20 – в Силистренска. В страната положителните проби са 2681 или близо 10 на сто от направените тестове. 128 души с..

публикувано на 01.12.21 в 05:51

Промяна в движението

До 24 декември включително временна организация за безопасност на движението е въведена на ул. „Филип Станиславов“ в Русе, в участъка от ул. „Изгрев“ до ул. „Зорница“ и на ул. „Зорница“, в участъка от ул. „Слави Шкаров“ до бул. „Христо Ботев“. По проект ул. „Филип Станиславов“ не се затваря за движение на автомобили, като строително монтажните..

публикувано на 30.11.21 в 12:21

Гости в Русенския университет

Акад. Пламен Карталов посети Русенския университет. Придружиха го немският музикален критик д-р Клаус Биланд и издателят Иван Гранитски. Те се срещнаха с ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев и представители на ректорското ръководство. Университетът е един от организаторите на представянето на книгата на акад. Карталов „Моят..

публикувано на 30.11.21 в 12:18

4 души с COVID-19 са починали

39 са новите случаи на Covid-19 в Русенско. По данни на Регионалната здравна инспекция най-много са заразените за последното денонощие в община Русе – 33-ма. По двама заболели има в Две могили и Иваново, както и по един във Ветово и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Бяла и Ценово. Оздравелите от коронавирусна..

публикувано на 28.11.21 в 13:43
Подкасти от БНР