Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конкурс "Коледни фантазии"

Снимка: БНР

Деца и младежи от област Разград могат да участват в 13-то издание на конкурса-изложба на тема "Коледни фантазии", обявен от Центъра за ученическо техническо и научно творчество.

Инициативата е за участници от предучилищна възраст до 12 клас, които ще се състезават в четири възрастови групи в няколко направления. Срокът, в който трябва да се предадат конкурсните материали, е 13 декември.

Обявяването на резултатите и връчването на наградите на победителите ще бъде по график на 20 декември, като не се планира официална церемония.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ограничен достъп до сградите

Липсата на достъпна среда е сред основните проблеми на хората с увреждания в област Разград, каза за БТА Радослав Няголов, председател на регионалната организация на Съюза на инвалидите в Разград. Той подчерта, че законите за хората с увреждания са добри, но контролът по тяхното изпълнение е слаб. По думите му, въпреки нормативните изисквания,..

публикувано на 03.12.21 в 10:07

Намериха мъртва издирваната жена

Обявената за издирване 72-годишна Еленка Касърова бе открита мъртва вчера. Това съобщиха от разградската полиция. Около 16 часа на 1 декември клошар се натъкнал на тялото на жената в крайпътна канавка на около 20 метра от вилата, в която живеела със съпруга си в местността „Арменски лозя“ край Разград. При първоначалния оглед, извършен от съдебен..

публикувано на 02.12.21 в 09:42
МБАЛ - Кубрат

Освободиха шефа на МБАЛ - Кубрат

Общинският съвет в Кубрат освободи от поста управител на болницата д-р Павлина Мичева. Решението беше взето въпреки протеста на болнични служители. Срокът на договора на ръководителя изтече и от местния парламент решиха да не го подновяват. Заради угрозата Кубрат да остане без лечебно заведение и персонал в него, беше изказано предложение д-р..

публикувано на 01.12.21 в 08:50

Старт на кампанията за подпаленото момиче

Започна кампанията за пострадалото и обгоряло 17- годишно момиче от Цар Калоян. Акцията се провежда с подкрепата на Българския червен кръст в Разград. Кутии за събиране на дарения са поставени в пет от по-големите търговски обекти в Разград, в четири магазина в Цар Колоян и по един в селата Осенец и Езерче. Кампанията ще продължи до края на..

публикувано на 01.12.21 в 08:41

Издирват 72-годишна жена

Полицията в Разград издирва Еленка Илиева Касърова. Жената се търси във връзка с подадена молба от съпруга й. Тя е на 72 години. Напуснала е дома си на 28 ноември 2021 г. около 16 ч. и оттогава е в неизвестност. Еленка Касърова е била облечена със сива домашно плетена блуза, зелен елек, черен панталон и домашни чехли. По данни на близките,..

публикувано на 30.11.21 в 14:01

20 нови работни места

20 трайно безработни жители на Община Разград ще бъдат ангажирани с аварийни дейности през декември. Програмата за обучение и заетост се реализира от Община Разград съвместно с Бюрото по труда. Участниците в нея ще бъдат ангажирани и с почистване на натрупал сняг, отстраняване на   шума от отводнителните шахти, почистване на речните..

публикувано на 30.11.21 в 11:16

ТИР се обърна на пътя

ТИР с търговищка регистрация се преобърна на пътя Русе - Разград в района на село Осенец. Сигналът за инцидента е получен около 10.40 часа днес. Тежкотоварният камион пътувал в посока Разград. На спускането преди Осенец излязъл от платното за движение и се обърнал извън пътя. 67-годишният водач от Търговище е с рана на главата. Оказва му се..

публикувано на 29.11.21 в 11:20
Подкасти от БНР