Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестно шествие срещу ограничителните мерки

Снимка: БГНЕС

На протест призовават днес от Сдружението на Заведенията в България. Организацията е през социалните мрежи. Мотото на протеста е "Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!"

Своето несъгласие с действията на здравните власти за ограничаване разпространението на коронавируса ще демонстрират днес в Търговище собственици на заведения и фитнес зали, техни клиенти и партньори. „От 15 до 18 ч. в знак на протест всички ще затворим заведенията си и ще излезем на шествие. То ще премине от площада пред Общината до сградата на РЗИ в града“. Това каза за Радио Шумен Елена Ненкова, която е организатор на протеста в Търговище. „Настояваме да има еднакви мерки за всички, държавната и общинска администрация също да работи със „зелен сертификат“, заяви още Ненкова.  Сред исканията са още държавата да осигури безплатни тестове и процедура по тяхното вземане.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаръци за щастливи деца

"Щастливи деца по Коледа" е насловът на благотворителната кампания на Центъра за подкрепа и личностно развитие в Търговище. Чрез инициативата ще се осигурят празнични подаръци за малките в нужда, съобщиха от ръководството на институцията. Всеки желаещ може да дари средства, с които да бъдат купени играчки, книги и образователни игри или пък..

публикувано на 08.12.21 в 11:34

Бой пред блока

Млад мъж е задържан за хулигански действия и увреждане на лек автомобил, съобщават от полицията в Търговище. В ранните часове на днешния ден до жилищен блок в кв. „Запад“ в Попово 21-годишен мъж нанесъл побой на 22-годишен свой съгражданин. Счупено е и предно стъкло на лекия автомобил „Опел Астра“, ползван от потърпевшия. Извършителят е..

публикувано на 08.12.21 в 10:54

Кризисен център в готовност

Кризисният център за временно настаняване на бездомни хора в Търговище e в готовност да приеме до 6 души. Осигурени са легла, завивки и отопление. В момента в центъра, който се стопанисва от Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“, няма пребиваващи. Настаняването там става след преглед в Центъра за спешна медицинска помощ...

публикувано на 07.12.21 в 14:51

Стипендии за таланти

Дарение от 10 000 лева получава Първо Средно училище „Свети седмочисленици“ в Търговище. Частна компания за подбор на кадри в IT сектора предоставя 20 еднократни стипендии от по 400 лева за ученици с математически профил и още 2000 лева за закупуването на специализиран софтуер.  Такъв тип дарение правим за втора поредна година, като през 2020 г...

публикувано на 07.12.21 в 11:39

Фойерверките под контрол

Специализирана полицейска операция за контрол върху продажбата и употребата на пиротехнически изделия се провежда до 3 януари в Търговищко. Акцентът ще бъде спазване на изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, върху съхранението и търговията с пиротехника. Ще се следи за стриктното спазване на изискването да не се допуска продажба на..

публикувано на 07.12.21 в 09:05

Обновяват спортна площадка

Спортно игрище в двора на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище ще бъде обновено по проект, съобщиха от Общината. Финансирането е по съвместната Годишна програма на министрите на образованието и науката и на младежта и спорта. Близо 50 000 лв. ще бъдат отпуснати за асфалтиране на една от площадките в двора на училището. Там ще..

публикувано на 02.12.21 в 09:52

Осем фирми ще чистят Търговищко

Спокойна е обстановката в община Търговище след започналия тази сутрин снеговалеж. Общинското предприятие БКС е в готовност да започне обработка против заледяване през нощта срещу 1 декември с оглед на очакваните ниски температури. И през тази година 8 фирми ще се грижат за почистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина от 220 км...

публикувано на 30.11.21 в 11:12
Подкасти от БНР