Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още ученици на дистанционно обучение

Снимка: Радио Шумен

Всички училища в община Попово преминават на обучение от разстояние в електронна среда от днес, 28 октомври. Мярката е в изпълнение на заповед на министъра на образованието и науката, поради достигната 14-дневна заболяемост над 750 новозаразени на 100 000 души население.

По данни на Регионалното управление на образованието в Търговище, в учебните заведения в община Попово няма сериозно увеличение на заразените с COVID-19 деца, педагогически и непедагогически персонал.

От днес на дистанционно обучение преминават и учениците в община Велики Преслав.

Радио Шумен припомня, че от 27 октомври ротационно обучение от разстояние в електронна среда беше въведено в Смядово, а от понеделник на ротационен принцип дистанционно учат и учениците в община Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват спортна площадка

Спортно игрище в двора на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ в Търговище ще бъде обновено по проект, съобщиха от Общината. Финансирането е по съвместната Годишна програма на министрите на образованието и науката и на младежта и спорта. Близо 50 000 лв. ще бъдат отпуснати за асфалтиране на една от площадките в двора на училището. Там ще..

публикувано на 02.12.21 в 09:52

Осем фирми ще чистят Търговищко

Спокойна е обстановката в община Търговище след започналия тази сутрин снеговалеж. Общинското предприятие БКС е в готовност да започне обработка против заледяване през нощта срещу 1 декември с оглед на очакваните ниски температури. И през тази година 8 фирми ще се грижат за почистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина от 220 км...

публикувано на 30.11.21 в 11:12

Буря събори дърво и ламарина

На два сигнала за появили се потенциални опасности, причинени от силния вятър вчера, са реагирали служители на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище. Това съобщават от полицията. Единият сигнал е бил за паднало дърво на пътя София - Варна в близост до с. Васил Левски. То е затруднявало преминаването на..

публикувано на 30.11.21 в 10:04

"Ная" с благотворителна кампания за деца

Повече от 70 деца всяка година стават жертви на насилие в Търговищка област. Това показва статистика на Асоциация „Ная“. Децата, за които има информация, че са в опасна за тях среда, преминават през различни видове терапии като специалистите от „Ная“ залагат основно на терапевтичните игри. Затова в момента е обявена дарителска кампания „Да върнем..

публикувано на 30.11.21 в 08:55
Поглед през обектива от Попово до края на България

Нов фонтан на площада

Стартираха дейностите по изграждането на фонтан на централния градски площад в Попово. Идейният проект предвижда създаването на атрактивна зона за отдих. Предвидени са частична подмяна на настилките и осветителни тела, изграждане на нови зелени площи и водна каскада с фонтан, обособяване на открито място за отдих. Парковото обзавеждане..

публикувано на 29.11.21 в 11:32
Община Търговище

Нови цени на такси и услуги

Актуализация на цените и нови услуги, предлагани от Общинските предприятия „Обреди“ и „Социални и охранителни дейности“, както и от Духовия оркестър в Търговище са основните промени, включени в проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услугите в Община Търговище. Документът е   публикуван за обществено обсъждане. Там, където се..

публикувано на 29.11.21 в 09:15

Мъж и жена са жертвите

18-годишен младеж и 42-годишна жена са жертвите на тежката катастрофа, която вчера следобед затвори пътя Кубрат - Русе. До челния сблъсък между автомобили "Опел" и "Фолксваген" се е стигнало, след като опелът е изпреварил товарен камион "Ивеко" и е навлязъл в лентата за насрещно движение, инфоримат от полицията. В опела са пътували трима души..

публикувано на 28.11.21 в 07:12
Подкасти от БНР